«Інвестиційну привабливість Житомирщини варто спрямувати на розвиток регіону», - Сидір Кізін

«Інвестиційну привабливість Житомирщини варто спрямувати на розвиток регіону», - Сидір Кізін

13.06.14 10:40 0 1072
Аналізуючи ситуацію в Житомирській області під час звіту про 100 днів діяльності на посаді голови облдержадміністрації, Сидір Кізін звернув увагу на те, що корупція значно гальмує розвиток різних сфер господарства в регіоні. Він зазначив про те, що пріоритетними напрямками економічного процвітання Житомирщини є агропромисловий комплекс, видобувна й переробна промисловість, а також лісове господарство. Проте всюди існують перешкоди та штучні бар’єри. За його словами, ускладнена процедура отримання дозволів і ліцензій, а також тиск з боку контролюючих органів призводять до появи ряду негативних тенденцій. В першу чергу, це розвиток тіньового сектору економіки, який тягне за собою відсутність надходжень до місцевих бюджетів, незадовільний стан доріг і виснаження ґрунтів від функціонування суб’єктів господарської діяльності та недофінансування соціальної сфери.

Сидір Кізін наголосив на тому, що керівництво області підтримує розвиток бізнесу в регіоні й докладає зусиль до того, аби створити для підприємців комфортні умови. З ініціативи голови облдержадміністрації до Кабінету Міністрів України були направлені пропозиції щодо змін у 60 нормативно-правових актах, які дозволять зменшити бар’єри для підприємців.

Очільник області переконаний, що сільське господарство та промисловість Житомирщини мають інвестиційну привабливість, яку можна використати для розвитку регіону. В області є ринки збуту продукції та високий інтелектуальний потенціал, але потрібно змінити середовище для ведення бізнесу. Сидір Кізін вважає, що оптимальним варіантом в цьому напрямку стане створення індустріальних парків з усіма системами комунікацій та дозволами, що значно спростить роботу підприємців та дозволить створити нові робочі місця і наповнити місцеві бюджети.

Оцінюючи ресурсний потенціал Житомирщини, Сидір Кізін наголошує на необхідності використання альтернативних джерел енергії, яке дозволить суттєво заощаджувати кошти та енергоносії.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Тернополі гуртожитки ...

КОМЕНТАРІ