У Житомирі обговорили питання відповідальністі органів місцевого самоврядування в реалізації процесів децентралізації державної влади

У Житомирі обговорили питання відповідальністі органів місцевого самоврядування в реалізації процесів децентралізації державної влади

13.06.14 08:42 0 1073
12 червня в Житомирі відбулося розширене засідання регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад, присвячене ролі та відповідальності органів місцевого самоврядування в реалізації процесів децентралізації державної влади, реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні.

У роботі забрання взяли участь голова обласної ради Віталій Француз, заступник голови – керівник виконавчої дирекції Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад Вадим Івченко, голови районних рад, керівники відділень асоціації в районах області, сільські та селищні голови.

Під час свого виступу Віталій Француз підкреслив, що реформування місцевого самоврядування в Україні і, зокрема, децентралізація влади, яка передбачає суттєве розширення прав та повноважень самоврядних органів влади на місцях, розв’язання більшості проблем територіальних громад на базовому рівні є безальтернативним шляхом. «Я переконаний, що іншого шляху немає. Зараз багато що залежить від нас», - наголосив Віталій Француз і закликав актив сільських та селищних рад не тільки до обговорення Концепції реформування місцевого самоврядування, а й до практичних дій.

Головне – не втратити українське село – ось основний меседж, що звучав у виступах учасників зібрання. Вони обговорили актуальні проблеми сільських територіальних громад та шляхи їх вирішення. Голова регіонального відділення асоціації Сергій Сокальський поінформував про роботу асоціації за період із травня 2013 року. Із програмними завданнями виступив заступник голови – керівник виконавчої дирекції Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад Вадим Івченко.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ