Рівненщина: на найбільшому водосховищі області працівники Держслужби з НС тренувалися рятувати людей

Рівненщина: на найбільшому водосховищі області працівники Держслужби з НС тренувалися рятувати людей

13.06.14 08:44 0 1090
12 червня на Хрінницькому водосховищі відбулися тактико-спеціальні навчання з організації та проведення рятування людей на водних об’єктах у літній період. У тренуваннях приймав участь особовий 1-го державного пожежно-рятувального поста Головного управління ДСНС України у Рівненській області, матроси-рятувальники Хрінницької аварійно-рятувальної служби, працівники швидкої допомоги.

За тактичним задумом, за телефоном «101» від одного з відпочиваючих надійшло повідомлення про те, що на водосховищі поблизу бази відпочинку «Маяк» двоє людей випали з веслового човна. Один чоловік втратив свідомість та тримається на воді лише за допомоги товариша. Люди потребують термінової допомоги. За викликом до місця події негайно прибули пожежно-рятувальний підрозділ, матроси-рятувальники Хрінницької аварійно-рятувальної служби та бригада швидкої допомоги. Бійці Держслужби з НС та матроси на рятувальному човні швидко підпливли до місця події та дістали з води постраждалих. Після транспортування людей до берега ії передали працівникам швидкої допомоги, які надали потерпілим першу медичну допомогу.

Як зазначив начальник Демидівського районного сектору Головного управління ДСНС України у Рівненській області Сергій Демидюк: «Навчання дозволили кожній із служб додатково перевірити боєготовність своїх підрозділів та вдосконалити рівень координації дій під час порятунку людей на водних об’єктах».

З цікавістю спостерігали за діями рятувальників місцеві жителі, які були на відпочинку. Саме з цією категорією людей, після закінчення навчань, працівники Держслужби провели профілактичні бесіди та вручили листівки щодо правил поводження на воді. Також рятувальники нагадали відпочиваючим правила надання долікарської допомоги, як діяти та куди звертатися у разі виникнення надзвичайної ситуації.

Демидівський РС ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Житомирі обговорили ...
Наступна новина: Міняти владу виявилося дуже ...

КОМЕНТАРІ