проведено семінар-нараду із керівниками хімічно-небезпечних об’єктів області

проведено семінар-нараду із керівниками хімічно-небезпечних об’єктів області

13.06.14 17:09 0 1241
12 червня працівники Головного управління ДСНС у Рівненській області провели семінар-нараду з керівниками (відповідальними за техногенну безпеку) хімічно-небезпечних об’єктів, які розташовані на території області. Захід відбувся у навчально-методичному центрі цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Рівненської області. Участь у семінарі прийняли працівники управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення облдержадміністрації, навчально-методичного центру ЦЗ та БЖД, а також співробітники Територіального управління Держгірпромнагляду у Рівненській області.

На семінар-нараді розглядалися питання забезпечення захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій, які можуть виникнути на зазначених об’єктах та транспорті. За словами начальника управління організації заходів цивільного захисту ГУ ДСНС України у Рівненській області полковника служби цивільного захисту Івана Жакуна, який головував на заході, дуже важливим є те, щоб керівники подібних підприємств розуміли велику відповідальність за безпеку персоналу та оточуючих, знали та неухильно виконували існуючі вимоги. Рятувальники ж завжди готові прийти на допомогу, але головне попередити виникнення пожеж та аварій на об’єктах із наявністю небезпечних хімічних речовин, приміром, аміаку чи хлору. Дуже важливим при цьому є дотримання господарниками норм і правил влаштування, обслуговування та технічної експлуатації систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у разі їх виникнення.

В цілому мета семінару була досягнута, учасники наради обмінялися досвідом у питаннях організації заходів хімічного захисту населення та персоналу. По закінченню всі учасники заходу мали можливість оглянути пересувну хіміко-радіометричну лабораторію та ознайомитися з можливостями спецобладненням у випадку можливої хімічної аварії.

ГУ ДСНС у Рівненській області

 
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: На Тернопіллі у ...

КОМЕНТАРІ