На Тернопіллі з 1 липня держава компенсуватиме малозабезпеченим родинам різницю в тарифах на комунальні послуги

На Тернопіллі з 1 липня держава компенсуватиме малозабезпеченим родинам різницю в тарифах на комунальні послуги

13.06.14 09:12 0 1132
Питання компенсації різниці в тарифах на газ, централізоване опалення та гарячу воду малозабезпеченим сім’ям обговорили під час наради щодо тарифної політики в житлово-комунальній сфері та соціального захисту населення в умовах підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги, яка відбулась у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. Тернопільщину на нараді представляв начальник відділу зв’язків з громадськістю, преси та інформації Тернопільської ОДА Костянтин Красовський.

Заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Андрій Білоусов зазначив, що право на отримання цієї пільги матимуть сім’ї, у яких середньомісячний сукупний дохід за попередні шість місяців нижчий від прожиткового мінімуму.

«За нашими розрахунками, близько 3 мільйонів домогосподарств зможуть скористатися даною компенсацією. З державного бюджету вже виділено відповідні кошти», - констатував заступник міністра.

При визначенні компенсації не враховується майновий стан сім’ї, як це відбувається при призначенні житлової субсидії, зокрема: наявність у володінні (користуванні) більш ніж одного житлового приміщення, більш ніж двох транспортних засобів; здача в оренду житлового приміщення; наявність додаткових не задекларованих джерел для існування; купівля майна, товарів, оплата послуг на суму понад 10 прожиткових мінімумів.

Окрім компенсації продовжує діяти програма житлово-комунальних субсидій, яка в середньому за рік охоплює 809,4 тисячі сімей.

Загалом, з урахуванням житлових субсидій та компенсації додаткових витрат на оплату ЖКП державну підтримку отримають 4,5 мільйона сімей.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ