У Тернополі відбувся семінар на тему доступу товарів вітчизняного виробництва до ринку ЄС

У Тернополі відбувся семінар на тему доступу товарів вітчизняного виробництва до ринку ЄС

13.06.14 14:38 0 1197
Семінар на тему «Доступ товарів вітчизняного виробництва до ринку ЄС. Технічні вимоги до продукції, яка експортується на ринок ЄС» відбувся у Євростудіях ТНЕУ.

Захід організований Міністерством економічного розвитку і торгівлі України спільно з Тернопільською обласною державною адміністрацією за підтримки Проекту ЄС «Додаткові заходи щодо виконання Програми підтримки галузевої політики, сприяння взаємній торгівлі шляхом усунення технічних бар’єрів у торгівлі між України та ЄС».

Основною метою проведення семінару є роз’яснення принципів роботи в умовах вільної торгівлі між Україною та ЄС вітчизняним товаровиробникам та представникам місцевих органів виконавчої влади, а також інформування про зміни, які відбудуться, перспектив торгівлі, розкриття основних положень угоди тощо.

Участь у заході взяли керівник Проекту ЄС «Додаткові заходи щодо виконання Програми підтримки галузевої політики, сприяння взаємній торгівлі шляхом усунення технічних бар’єрів у торгівлі між України та ЄС» Стефанос Іоакеімідіс, експерт з юридичних питань Проекту Дмитро Луценко, директор Департаменту європейської інтеграції Мінекономрозвитку В’ячеслав Цимбал, заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Леонід Бицюра, представники департаментів облдержадміністрації, підприємці області тощо.

Директор Департаменту європейської інтеграції Мінекономрозвитку В’ячеслав Цимбал наголосив, що запровадження торговельних преференцій має значні фінансові переваги для України. За підрахунками, загальний економічний ефект для української економіки складає 497 млн. євро.

Заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Леонід Бицюра проаналізував поточний стан торгово-економічного співробітництва області з країнами-членами ЄС.

«У структурі економіки на Тернопільщині переважає сільське господарство і переробка, тому вихід на ринки ЄС це для дуже перспективним, - зазначив заступник голови ОДА. – Однак є чіткі вимоги до якості продукції, стандарти, дотримання яких є запорукою торгівля на зовнішніх ринках ЄС. Тому над цим варто працювати вже зараз. Насамперед наше завдання – у зручний спосіб донести необхідну інформацію підприємцям і товаровиробникам, ознайомити їх зі структурою виходу на європейські ринки, перспективи роботи і нові можливості».

Леонід Бицюра наголосив, що органи місцевого самоврядування, виконавчої влади мають сприяти у здобутті необхідних навичок і вмінь підприємцями, товаровиробниками, проводити ефективну ознайомчу роботу з питань сертифікації та стандартизації продукції, вимог до її якості тощо.

Такі семінари відбудуться у всіх районних центрах Тернопільщини.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ДАІ Рівненщини звертає ...
Наступна новина: У 2014 році на Волині ...

КОМЕНТАРІ