На Житомирщині завдяки зусиллям правоохоронців та громади вдалося повернути додому маленького мандрівника

На Житомирщині завдяки зусиллям правоохоронців та громади вдалося повернути додому маленького мандрівника

13.06.14 15:05 0 1150
Лише півтори години знадобилося працівникам міліції та громадськості, аби повернути додому 6-річного хлопчика, який заблукав в Андрушівському районі. Дитину фактично витягнули з болотистої місцини, куди той потрапив з необережності й не міг самостійно вибратися. Нині стан хлопчика задовільний, він знаходиться під наглядом матері.

Повідомлення про зникнення малолітньої дитини у с. Малих Мошківцях надійшло до Андрушівського райвідділу міліції близько 20 години.

– Зателефонував голова сільради і повідомив про те, що з обідньої пори сільська громада шукає 6-річного хлопчика, який зник з подвір’я свого дідуся, - каже начальник міліції Андрушівщини Сергій Бойко. – На місце події терміново виїхала слідчо-оперативна група, а особовий склад райвідділу був піднятий по тривозі й зорієнтований на розшук зниклої дитини.

Правоохоронці з’ясували, що вранці того дня мати Сашка, жителька с. Червоного, привезла хлопчика у сусіднє с. Малі Мошківці, аби прабабуся та дід доглянули за ним, поки жінка вирішить особисті питання у райцентрі. Сашко увесь час грався на подвір’ї, а коли старенька бабуся вкотре вийшла надвір поглянути на дитину, хлопчика ніде не виявила.

Шукати його кинулися одразу сільською громадою. Проте кількагодинні пошуки не дали жодних результатів. Селяни оглянули усю довколишню територію: і чагарники за хатою, і закинуті будівлі у селі, й навіть міське кладовище. Лише надвечір згорьовані родичі вирішили звернутися за допомогою міліції.

Водночас правоохоронці, об’єднавшись із громадою у пошукові групи почали прочісувати місцевість у селі та за межами населеного пункту.

– На допомогу у пошуках дитини було направлено фахівців кінологічної служби разом із розшуковими собаками, - каже головний міліціонер Житомирщини Юрій Демяненко. – Власне процес розшуку дитини ускладнювався тим, що зниклий хлопчик має вроджені вади розвитку. Він може вимовляти лише окремі звуки і ледь чує. Тож дитина в принципі не могла ні покликати на допомогу, ні відгукнутися на голоси інших.

Проте спільні розшукові заходи виявилися вдалими. За півтори години вжитих заходів одна з пошукових груп повідомила іншим щасливу звістку: Сашка знайшли живим і неушкодженим.

– Ми прочісували садок і поле за селом, коли почули щось схоже на дитячий плач, - розповідає учасник спільної пошукової групи, яка натрапила на хлопчика Сергій Півень. – Коли вийшли на відкриту місцевість, то побачили нашого розшукуваного.

Виявилося, що хлопчик забрів за три кілометри від села і ніжками застряг у болоті, що утворилося на полі після тривалих дощів. Самотужки дитина вибратися звідти не змогла.

– Сашка нашого принесли додому на руках. Він був такий холодний і зляканий, що аж трусився. І весь час плакав, навіть коли його забирали машиною додому, - й сама ледь стримуючи сльози, розповідає прабабуся Надія Петрівна.

Нині стан маленького мандрівника задовільний. Він знаходиться під наглядом матері у рідному селі.

Міліція ж звертається до громадян з проханням відповідальніше ставитися до своїх батьківських обов’язків: не залишайте малолітню дитину без нагляду навіть на нетривалий час. У разі ж її зникнення не зволікайте зі зверненням до компетентних органів, адже справа стосується здоров’я та життя вашої дитини. Оперативність тривожного повідомлення значно підвищує шанси щонайшвидшого розшуку і повернення зниклого чада до рідної домівки.

Ольга Номерчук,

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопіллі ...

КОМЕНТАРІ