За торгівлю амфетаміном маріупольці можуть отримати до 12 років позбавлення волі

За торгівлю амфетаміном маріупольці можуть отримати до 12 років позбавлення волі

13.06.14 08:52 0 1054
Співробітники Управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків ГУМВС України в Донецькій області додатково провели в Маріуполі ряд слідчих заходів та зібрали повну доказову базу стосовно місцевих жителів, які займалися збутом амфетаміну. Дана робота дозволила обласній прокуратурі перекваліфікувати їх діяння на більш тяжкі.

Як розповіли працівники УБНОН обласного главку, незаконна діяльність трійки маріупольців розпочалася наприкінці 2012 року. 34-річний лідер та 2 його підопічних займалися збутом психотропної речовини - амфетаміну в особливо великих розмірах не тільки в Маріуполі, але й по всій області.

Спеціально для цих цілей організатор винайняв квартиру та обладнав у ній схованку, де знаходилися гроші та психотропні речовини. Безпосередньо в самій реалізації зілля лідер не брав участь, він роздавав вказівки своїм підлеглим: кому, скільки та за якою ціною його треба реалізувати.

У кожного учасника групи були свої постійні клієнти по місту та області із числа молоді. Любителям «кайфу» не потрібно було приїжджати за товаром, реалізатор на власному авто привозив амфетамін у домовлене місце, щоб у такий спосіб зацікавити покупця. Всі виручені гроші привозилися на квартиру, а лідер уже визначав, яку частину вкласти в закупівлю нового товару, а яку витратити на особисті потреби.

У такому режимі хлопці працювали протягом року. Добова кількість проданої психотропної речовини в середньому становила 20-25 г на суму 10 тис. гривень.

При документуванні незаконної діяльності даної групи було проведено 6 оперативних закупівель амфетаміна на суму 3 тис. гривень.

У результаті обшуку у трійки ділків вилучені гроші на загальну суму 16 тис. гривень, більше 300 г психотропної речовини - амфетаміна та понад 700 г каннабіса.

Учасники групи - молоді люди віком 28-30 років, раніше не судимі, усі мають родини та дітей. Один із них офіційно працював на металургійному заводі.

На той період кримінальне провадження було відкрито за ч.2 ст.307 КК - збут психотропних речовин групою осіб.

Робота за цим провадженням правоохоронцями тривала. Додаткове проведення слідчих заходів дозволило міліціонерам зібрати повну доказову базу стосовно торгівців «кайфом». Прокуратурою Донецької області кримінальне провадження перекваліфіковано з ч.2 на ч.3 ст.307 КК України - збут психотропних речовин організованою злочинною групою осіб. За цією статтею передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з конфіскацією майна.

Нині провадження закінчено та спрямовано до суду, який винесе справедливе рішення стосовно торговців психотропними засобами.

ВЗГ ГУМВС України

в Донецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина: у місті Стрий ...
Наступна новина: Анатолій Вітів: ...

КОМЕНТАРІ