Село Боратин Луцького району є прикладом позитивних досягнень

Село Боратин Луцького району є прикладом позитивних досягнень

14.06.14 15:01 0 1246
Голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт перебував з робочою поїздкою в Луцькому районі. Зокрема, він побував на території Боратинської сільської ради, де оглянув ЗОШ І-ІІІ ступенів с. Рованці; амбулаторію загальної практики сімейної медицини, спортивний комплекс та дошкільний навчальний садочок «Сонечко» с. Боратин, а також приміщення сільради.

Григорій Пустовіт відзначив, що село Боратин Луцького району є прикладом позитивних досягнень. Оглянуті соціальні об’єкти збудовані за європейськими стандартами. Населені пункти вирізняються чистотою та охайністю. Майже усі дороги Боратинської сільради заасфальтовані. Громада має один з найкращих дитсадків. Збудоване приміщення сільради є переможцем конкурсу «Кришталева цегла» (2008 р.). У Боратинській амбулаторії, крім належних умов для пацієнтів та сучасного медичного обладнання, широко застосовуються новітні інформаційні технології. А спорткомплекс, який отримав у 2009 році «Кришталеву цеглу», визнано одним з найкращих сільських спортивних комплексів у Євросоюзі.

За розвиток інфраструктури населених пунктів відповідає не лише сільський голова Сергій Яручик, до цієї справи долучаються також місцевий бізнес та депутати, влада. Значна увага приділяється підтримці бізнесу, спорту та медицині. Як розповів він, у планах – реалізація низки наступних проектів на території сільради. Зокрема, розширення школи у Рованцях та садочка, адже села при цій сільраді славляться багатодітними родинами, і щороку там народжується близько 100 діточок.

Голова облдержадміністрації подякував територіальній громаді за активну згуртовану участь у розвитку сільської інфраструктури та належний благоустрій.

В ході робочої поїздки Григорій Пустовіт також поспілкувався із заступником голови Луцької РДА Арсеном Сидорчуком, сільським головою Сергієм Яручиком, депутатом облради Ігорем Лехом, місцевим підприємцем Степаном Москвичем, директорами школи та ДНЗ. Йшлося про подальші наміри та перспективи Боратинської сільської ради.

Довідково:

У Боратинській загальноосвітній школі навчається 276 учнів. Школа має технологічний профіль для старшокласників. Активно проводиться позакласна робота, є чимало гуртків: танцювальний, вокальний, східного танцю, аеробіки, флористики та футбольна секція. Кожен клас вирізняється індивідуальним оформленням.

В амбулаторії загальної практики сімейної медицини пацієнтів обслуговують дев’ять медпрацівників. Там створені умови для надання первинної медичної допомоги. Є апарат УЗД, кардіограф, ультразвукові апарати, інгалятори. В амбулаторії функціонують лабораторія, денний стаціонар; кабінети сімейного лікаря, фельдшера, маніпуляційний, фізіотерапевтичний, функціональної діагностики, щеплень, акушерський та перев'язувально-операційний блок. Працює аптека.

У ДНЗ «Сонечок» виховується 140 дітей. У дитсадочку працює художній і культурологічний центри, театральна студія, гуртки хореографії, музики, іноземної мови та спортивної гімнастики.

Спортивний комплекс с. Боратин розташований на п’яти гектарах. Футбольне поле - із центральною трибуною на 300 місць з пластиковими сидіннями, три міні-футбольні трав'яні поля, дві волейбольні площадки, два тенісних корти, баскетбольна площадка, тренажерний зал, бігова доріжка, зали для занять аеробікою та дзюдо.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ