У Волинській області відбулися обласні змагання з пожежно-прикладного спорту серед професійних рятувальників ,

У Волинській області відбулися обласні змагання з пожежно-прикладного спорту серед професійних рятувальників ,

14.06.14 11:22 0 1146
12-13 червня на базі спорткомплексу У ДСНС України у Волинській області пройшов щорічний особисто-командний чемпіонат Управління ДСНС України у Волинській області та Волинської обласної організації ФСТ «Динамо» України з пожежно-прикладного спорту. Загалом демонстрували свою майстерність більше сотні рятувальників – кращі представники пожежно-рятувальних частин, у яких вони працюють.

Привітати учасників команд та вболівати за їх результати прийшли ветерани та пенсіонери пожежної охорони. Відкрив змагання начальник Управління ДСНС України у Волинській області генерал-майор служби цивільного захисту Володимир Грушовінчук.

« ми проводимо огляд-конкурс боєздатності підрозділів Державної служби України з надзвичайних ситуацій нашої області. Пожежно-прикладний спорт є важливою складовою професійної підготовки вогнеборців, оскільки саме він сприяє удосконаленню практичних навичок щодо ліквідації та гасіння пожеж, а також інших надзвичайних ситуацій. Попереду запекла боротьба – рятувальники будуть змагатися за кожну секунду, адже у реальному житті, ці секунди варті людського життя», – зазначив Володимир Грушовінчук.

За першість у п’яти видах з пожежно-прикладного спорту змагалися представники 25 команд. Свої навички вогнеборці демонстрували у підйомі штурмовою та висувною драбинами, у подоланні 100-метрової смуги з перешкодами, пожежній естафеті та бойовому розгортанні. Кожен з цих етапів змагань містить елементи бойової роботи на пожежах.

У підсумку першого дня кращими серед команд першої групи стали працівники частини спеціальної пожежної техніки міста Луцька, які здобули І загальнокомандне місце, бійці ДПРЧ-2 міста Луцька – ІІ місце та ІІІ місце виборола команда ДПРЧ-5 міста Нововолинська. А серед команд другої групи кращими стала команда ДПРП-20 смт Торчин, друге місце – ДПРП-21 смт Голоби, а третє місце – ДПРП-23 с. Ветли.

Довідково:

Особисто-командний чемпіонат Управління ДСНС України у Волинській області та Волинської обласної організації ФСТ «Динамо» України з пожежно-прикладного спорту проводиться з метою:

– популяризації та розвитку пожежно-прикладного спорту в області;

– перевірки боєготовності пожежно-рятувальних підрозділів;

– підвищення спортивної майстерності рятувальників;

– підбиття підсумків службової діяльності пожежно-рятувальних підрозділів області за рік;

– підтримання в належному стані пожежно-технічного обладнання та спорядження;

– підвищення рівня здоров’я, фізичного та духовного розвитку працівників пожежно-рятувальних підрозділів області.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ірина Сех клопоче про ...
Наступна новина: Проведено велопробіг під ...

КОМЕНТАРІ