Спецпризначенці працювали на Закарпатті

Спецпризначенці працювали на Закарпатті

14.06.14 10:14 0 1314
На полігоні де проходить бойове злагодження військовослужбовців Збройних Сил України, що сформований з добровольців і призовників нашого краю, відбулися показові виступи підрозділів спеціального призначення УСБУ та УМВС України в Закарпатській області.

Спецпризначенці продемонстрували бойовий вишкіл військовим, багато з яких, ще недавно були на Майдані, проте вже готові боронити Україну від загарбників та терористів.

Стрільби з автомата, підствольного гранатомета та снайперської гвинтівки це лише перші етапи бойового злагодження нового батальйону Збройних Сил України. Підрозділ лише днями сформований в Закарпатській області. Тому це перші кроки! Перші кроки до формування справжнього з’єднання патріотів України готового боронити рідний край. Частина закарпатців, ще недавно в лавах самооборони Майдану перебували в столиці. Проте, вже у військовій формі, готові із зброєю в руках боронити рідний край від будь яких посягань.

для них керівництвом УМВС та УСБУ України в Закарпатській області було організоване показове навчання. Спецпризначенці, декотрі з яких лише кілька днів тому повернулися з зони АТО, поділилися тактичними, бойовими навичками та відпрацьованими схемами ведення бою. Дали можливість побачити новітнє озброєння та елементи пасивного захисту.

Присутнім на навчаннях був й голова Облдержадміністрації Валерій Лунченко. Він і визначив основне завдання заходу - показати рівень до якого потрібно прагнути у бойовому вишколі. Рівень злагодженості дій, взаємовиручки та порозуміння в бою.

Спочатку з технікою затримання автомобіля з терористами знайомили новобранців працівники спецпідрозділу патрульної служби (колишні беркутівці). Завдання полягало в затриманні озброєних злочинців, що здійснили спробу прориву блокпосту. В подальшому всі присутні побачили прийоми рукопашного бою, в т.ч. проти противника з ножем, або з автоматом.

Спецпідрозділ «Альфа» демонстрував тактику бою в умовах потрапляння в засідку підрозділу на марші. Відхід із зони обстрілу під прикриттям.

Далі співробітники «Соколу» показали новобранцям тактичні дії парами, а також в умовах кругової оборони. Злагоджені, як годинниковий механізм, дії професіоналів викликали оплески з боку молодих військових.

Очільник Закарпаття Валерій Лунченко відзначив, що було би корисним залучити майстрів військової справи до регулярних занять із добровольцями. Знайти можливість передати хоча б частинку досвіду, в т.ч. й бойового, захисникам України.

Керівник міліції Закарпаття Сергій Шаранич також дав високу оцінку діям підлеглих і вже вкотре підкреслив, що оновлена міліція - міліція професіоналів. Тренуватися ж потрібно щоденно аби бути готовим до бою щомиті!

СЗГ УМВС України в закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: буковельські ...
Наступна новина: На водоймах Львівщини ...

КОМЕНТАРІ