Хмельниччина: у літньому таборі відпочинку рятувальники провели акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти»

Хмельниччина: у літньому таборі відпочинку рятувальники провели акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти»

14.06.14 10:01 0 1203
За вікном літо – період активного відпочинку та оздоровлення дітей у таборах. На Хмельниччині гостинно відчинили двері дитячі оздоровчі табори, під час відпочинку в яких діти набираються позитивних емоцій, здоров’я та нових знань.

Саме з метою навчання дітей основних правил безпеки життєдіяльності 12 червня в оздоровчому таборі «Чайка», що у селі Головчинці Летичівського району, була проведена громадська акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти.». До відпочиваючих завітали рятувальники, які на початку зустрічі провели комплексне тактико-спеціального навчання з ліквідації пожежі.

За тактичним задумом, пожежа виникла в найбільш небезпечному місці оздоровчого табору – актовому залі, розташованому в адміністративному корпусі. На момент прибуття вогнеборців 15-ї державної пожежно-рятувальної частини смт. Летичів та 31-го державного пожежно-рятувального поста смт. Меджибіж пожежа поширилася площею близько 50 кв. м. Через сильне задимлення виникла загроза суміжним приміщенням та покрівлі будівлі. Під час проведення розвідки рятувальники одночасно здійснювали пошуково-рятувальні роботи та ліквідовували пожежу, а також евакуйовували дітей та обслуговуючий персонал, які знаходились у будівлі.

Крім того, до показових навчань долучилися і аварійні служби району. Працівники «швидкої» надавали меддопомогу потерпілим та перевозили їх до лікувальних закладів. Енергетики відключили електропостачання від будівель та налагодили електропостачання насосів водонапірної вежі, ремонт пошкоджених ліній електропередач обладнання. Охорону місця пожежі та громадський порядок забезпечили службовці райвідділу внутрішніх справ.

Після проведення тактико-спеціального навчання на території табору було проведене оперативне розгортання пожежного автомобіля та гасіння умовної пожежі. Діти мали нагоду приміряти захисні костюми та протигази, оглянути пожежну техніку та рятувальне обладнання, а найсміливіші навіть спробували подати воду від пожежного автомобіля. Рятувальники продемонстрували малечі, як важкий пожежний автомобіль можна з легкістю підняти за допомогою пневматичної гумової подушки, гідравлічними ножицями розрізали метал. Також працівники ДСНС нагадали вихованцям табору відпочинку правила безпеки життєдіяльності та пояснили, чому так важливо їх дотримуватися.

Усе, що діти раніше бачили лише на картинках у підручнику, ожило на території дитячого табору. Дітлахи були у захваті від усього побаченого, а нові набуті знання стануть їм у пригоді в майбутньому.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Україна прийматиме ...
Наступна новина: На Тернопіллі наталка Михно ...

КОМЕНТАРІ