Провідні джазові музиканти світу кажуть Україні – «Ми з вами!»

Провідні джазові музиканти світу кажуть Україні – «Ми з вами!»

14.06.14 10:20 0 1213
Такою була основна теза прес-конференції учасників Alfa Jazz Fest, яка відбулася 13 червня у Львові у подвір’ї Ратуші.

Про це повідомляє власкор ZIKу.

У прес-конференції взяли участь творчий куратор фестивалю Олексій Коган, член консультаційної ради фестивалю, вокаліст гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук, відомий американський трубач Едді Аллен, а також українські джазові музиканти, які презентують свою творчість у спільних проектах з іноземними виконавцями – Вадим Неселовський, Андрій Прозоров та члени їхніх гуртів.

Передусім музиканти висловили вдячність організаторам фестивалю та усій його команді за те, що у серці України їм вдалося створити культурну подію світового масштабу, а також за можливість побувати у магічному Львові, де панує справді казкова атмосфера. «Ми почуваємося, як Бог у Франції! Тут все чудово», - висловився один з музикантів.

До речі, як повідомив Олексій Коган, Alfa Jazz Fest потрапив у список джазових фестивалів, які рекомендує впливовий журнал JazzTimes.

Звісно, журналістів цікавило, чи не виникало сумнівів щодо доцільності проведення фестивалю через проблему безпеки його учасників. Однак, за словами Когана, майже усі виконавці заявили, що саме зараз хочуть приїхати в Україну і таким чином через свою музику продемонструвати нашому народу свою підтримку. багато людей з багатьох країн світу спеціально їдуть до Львова. Зараз світ бачить іншу Україну, інший Львів. Усі кажуть – ви молодці!

Зокрема, під час учорашнього концерту американська вокалістка Ді Ді Бріджуотер часто вигукувала до глядачів українською «Дякую!», а у фіналі заспівала молитву.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На водоймах Львівщини ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ