ЛНУ імені Івана Франка представили нового ректора – Володимира Мельника

ЛНУ імені Івана Франка представили нового ректора – Володимира Мельника

14.06.14 14:27 0 1064
Колективу ЛНУ імені Івана Франка представили нового ректора – доктора філософських наук, професора Володимира Мельника.

Представив нового ректора заступник начальника управління Міносвіти Ігор Кабанов під час урочистого засідання вченої ради 13 червня, – передає кореспондент IA ZIK.

Представник Міносвіти подякував Василю Височанському, проректору університету, який досі виконував обов’язки ректора, за те, що в університеті було створено умови для максимально прозорих та демократичних виборів ректора.

І.Кабанов зачитав наказ Міносвіти від 11 червня, відповідно до якого ректором ЛНУ імені Івана Франка терміном на п’ять років відповідно до контракту призначено Володимира Мельника.

Проректор Василь Височанський побажав новому ректору «підтримки колективу та деканів у його роботі та в подальшому розвитку навчального закладу».

Нового ректора привітав і голова асоціації деканів університету Михайло Зарічний. Він побажав Володимирові Мельнику «чіткості рішень і сміливості, щоб університет розвивався і здобував нові перемоги».

Новий ректор Франкового університету В.Мельник у своєму слові подякував за роботу багаторічному ректорові університету Іванові Вакарчуку та його команді.

Звертаючись до присутніх деканів факультетів, представників Вченої ради, він зазначив, що усім потрібно спільно працювати, щоб університет розвивався як європейський навчальний заклад.

«Університет завжди був осередком, де нуртувала національно-демократична думка. Я переконаний, що цю функцію буде продовжено. Потрібно зберегти і розвивати традиції, якими пишається наш колектив – розвивати культуру і мову нації, якості відповідальності та професійності кожного працівника університету», – зазначив В.Мельник.

Він також запевнив, що університет буде підтримувати всі добрі починання Міністерства освіти і науки. «Успіх міністра Сергія Квіта – це буде наш успіх», – заявив В.Мельник.

Нагадаємо, конференція трудового колективу Львівського національного університету імені Івана Франка рекомендувала Міносвіти дві кандидатури на посаду ректора – декана філософського факультету Володимира Мельника та завідувача кафедри міжнародних відносин і дипломатичної служби, колишнього декана факультету міжнародних відносин, екс-посла України у Польщі Маркіяна Мальського.

У результаті другого туру таємного голосування вони обоє набрали понад 30% голосів.

Зокрема, за Володимира Мельника проголосували 195 делегатів конференції (55,71%); за Маркіяна Мальського – 141 (40,29%).

Як відомо, у першому турі голосування жоден із шести кандидатів на посаду ректора ЛНУ імені Івана Франка не набрав необхідних 30% голосів. Відтак, було призначено другий тур, у якому взяли участь претенденти, що у першому турі, відповідно, набрали найбільшу кількість голосів – Маркіян Мальський (103 голоси) та Володимир Мельник (92 голоси).

Зазначимо, до участі у виборах ректора ЛНУ імені Івана Франка зголосилось семеро кандидатів: Андрій Бойко, Ярослав Гарасим, Михайло Зарічний, Маркіян Мальський, Володимир Мельник, Сергій Реверчук та Олексій Сухий. У день голосування завідувач кафедри новітньої історії України Олексій Сухий зняв свою кандидатуру. Він закликав усіх, хто хотів голосувати за нього, підтримати Андрія Бойка.

Повну версію трансляції з події дивіться тут.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: У Тернополі реконструкцію ...

КОМЕНТАРІ