Світ 17 червня відзначить День боротьби з опустелюванням і посухою

Світ 17 червня відзначить День боротьби з опустелюванням і посухою

14.06.14 16:53 0 848
17 червня в світі відзначається Всесвітній день боротьби з опустелюванням і посухою. Рішення про його святкування у 1995 році прийняла Генеральна Асамблея ООН у зв’язку з річницею прийняття Конвенції по боротьбі з опустелюванням 17 червня 1994 року.

Про це інформує прес-служба департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА.

Як зазначається, для України ця проблема є дуже актуальною і проявляється переважно у областях степової зони. Причинами опустелювання є надзвичайно високий рівень розораності і деградація полезахисних лісосмуг. Попередженням для нас є Олешківські піски на Херсонщині, які давно мають славу найбільшої пустелі Європи.

Всесвітній день боротьби з опустелюванням і засухою покликаний звернути увагу людей на необхідність міжнародного співробітництва для ефективної боротьби з опустелюванням і засухою в природі.

Збереження і відновлення природніх степів – найкращий спосіб поглинання парникових газів. Це є особливо важливим з огляду на загрози, які ставить перед людством зміна клімату, спричинена антропогенними викидами парникових газів.

Опустелювання – це деградація земель під впливом будь-яких природних та антропогенних чинників. Причиною жахливої деградації земель є надмірна неправильна експлуатація ґрунтів, нераціональна вирубка лісів тощо. Земля – найперше і найголовніше джерело багатства: верхній найродючіший шар землі (ґрунт) є базою розвитку сільського і лісового господарства; в надрах землі знаходяться величезні запаси корисних копалин, вода, без якої взагалі неможливе життя, також органічно пов’язана із землею.

Питання охорони земель в умовах загострення екологічної ситуації в Україні має стати одним з найважливіших напрямків державної політики та відігравати головну роль у діяльності підприємств, установ, організацій та громадян, оскільки поліпшення стану землі відкриває значні резерви збільшення обсягів виробництва сільськогосподарської продукції і забезпечує суттєве оздоровлення екологічних умов життя людини.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Сергій Надал передав ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ