Івано-Франківщина: працівники Управління ДСНС в області провели День безпеки життєдіяльності в спортивно-оздоровчому комплексі «Смерічка»

Івано-Франківщина: працівники Управління ДСНС в області провели День безпеки життєдіяльності в спортивно-оздоровчому комплексі «Смерічка»

14.06.14 10:55 0 1139
12 червня до дітей, які відпочивають в спортивно-оздоровчому ко­м­­плексі «Смерічка», розташованому у мальовничому селі Микуличин Яремчанської міськради, завітали працівники Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в об­ласті та гірські рятувальники. Діти з нетерпінням чекали на гостей, підготувавши на конкурс малюнки з тематики безпеки життєдіяльності.

Школярам розповіли про найбільш характерні небезпеки, котрі можуть підстерігати їх у літній період, пояснили, чому наскільки важливим для збереження життя і здоров’я є дотримання від­по­відних правил.

Рятувальники ознайомили дітей із будовою пожежного автомобіля та показали оснащення, яке є на озброєнні в пожежно-рятувальних підрозділах. Продемонстрували також гасіння умовної пожежі.

Про свою нелегку, сповнену пригод та небезпек роботу розповіли юним відпочивальникам гірські рятувальники. Дітям дозволили приміряти спеціальне спорядження, котре уже не раз ставало у пригоді за реальних умов.

Великий ентузіазм вик­ли­кав конкурс на шви­д­кість одягання бойового одягу, бажаючих було дуже багато, отож його довелося проводити декілька разів. І йшлося вже навіть не про переможців, а про справжні відчуття та враження дітей, про унікальну нагоду стати щасливчиками і ві­д­чути себе справжніми рятувальниками.

З великим захопле­нням спо­с­те­рі­­­гали діти за поданням ствола від пожежного автомобі­ля, як це ро­блять рятувальники в реальних умовах під час гасіння пожеж. Гасили діти й умо­вну пожежу, але для цього їм знадобилася допомога професійних рятувальників, бо втримати у дитячих руках пожежний ствол, коли з нього під величезним тиском виривається вода, практично неможливо...

Завершальним акордом свята був конкурс малюнків з тематики безпеки життєдіяльності. Діти дуже творчо підійшли до цієї актуальної теми. Школярі стверджують: цей день став для них незабутнім.

Найдзвичайно позитивне враження справило на всіх знайомство зі справжніми рятувальниками. Діти були одностайні: це мужня і потрібна людям професія, адже йдеться про найдорожче – порятунок життя.

Директор спортивно-оздоровчого комплексу «Смерічка» Микола Соя підкреслив, що проведення Дня безпеки жи­ттєдіяльності – це ще один важливий аспект виховної роботи, на­очне свідчення того, що виховати справжнього громадянина мо­жна тільки озброївши його потрі­бними знаннями.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Сергій Шаранич: Шлях до ...
Наступна новина: Звернення Херсонської ОДА ...

КОМЕНТАРІ