В Івано-Франківській області рятувальники дбають про безпечний відпочинок на водоймах

В Івано-Франківській області рятувальники дбають про безпечний відпочинок на водоймах

14.06.14 08:57 0 1177
Почалися літні канікули, а це означає, що багато дітей мають достатньо вільного часу, щоб проводити його, відпочиваючи біля водойм. Такий відпочинок є корисним і приємним, але саме рятувальники з багаторічного досвіду знають, як часто він може перетворитися на трагедію, якщо не дотримуватися відповідних правил безпечною поведінки.

Тож вже традиційно з початку настання літніх канікул, з метою попередження трагедій на воді працівники Управління ДСНС в області проводять масово-роз’яснювальну роботу у місцях масового відпочинку людей. Цього разу учасники рейдової групи побу­ва­ли на річці Бистриця Надвірнянська.

Рятувальники спілкувалися з дітьми, нагадали їм прості, але такі важливі правила поведінки на берегах водойм, застерегли від необачних вчинків. Діти, в свою чергу, запевнили, що не вирушають на водойми самі, обов’язково або з друзями, або з родичами, купаються в добре знайомих місцях, не запливають на глибину, не граються у воді, бо це може призвести до нещастя.

Також працівники Управління ДСНС в області розмовляли і з дорослими, які відпочивали на берегах водойм, підкреслили, як важливо наглядати за малими дітьми, що граються біля води, не відпускати їх самих на річку чи до озера, адже нещасні випадки з дітьми біля водойм трапляються саме через недогляд дорослих. Для того, щоб і діти, і дорослі не забули про безпечний відпочинок, їм вручили листівки інформаційно-застережуючого характеру.

Оскільки літо щойно розпочалося, такі заходи за ініціативи Управління ДСНС в області будуть проводитися і надалі, впродовж усього літнього відпочинкового періоду.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області 52 ...

КОМЕНТАРІ