У Львові відбувається конференція «Розвиток туризму в малих містах Львівської області»

У Львові відбувається конференція «Розвиток туризму в малих містах Львівської області»

14.06.14 14:08 0 1094
Цими днями на Львівщині відбувається конференція «Розвиток туризму в малих містах Львівської області» в рамках проекту «Місцевий економічний розвиток міст України».

Із вітальним словом до учасників конференції звернувся директор департаменту міжнародного співробітництва та туризму облдержадміністрації Віталій Горбатенко, який наголосив на актуальності розвитку туризму в малих містах Львівської області. За його словами, саме Львівщина займає перше місце серед областей України за кількістю малих міст, які мають унікальні туристично-рекреаційні можливості, багату історико-культурну та духовну спадщини, природні ресурси, збережені традиції та обряди.

«Окрім цього, на даний час спостерігається значне пожвавлення туристичних потоків в Галичину і Карпати, оскільки в світлі політичних подій Приазовсько-Чорноморський регіон України став менш атракційним для туристів. Це, у свою чергу, створює попит на нові туристично-рекреаційних об’єкти в малих містах області, нові види туризму, нові туристичні маршрути, високу якість та широкий асортимент послуг», – сказав В.Горбатенко.

Зазначимо, в рамках програми конференції 11 червня відбулись пленарні та секційні засідання, під час яких обговорювались глобальні тенденції розвитку туризму, співпраця бізнесу і влади у сфері туризму, розвиток екологічних видів туризму, історико-культурного і фестивального туризму, маркетинг і промоція туристичного потенціалу.

Серед доповідачів були канадські та українські експерти з питань місцевого економічного розвитку та розбудови туристичної сфери.

Від департаменту міжнародного співробітництва та туризму облдержадміністрації із доповіддю на тему «Напрями та програми підтримки розвитку туристичної сфери Львівської області» виступила Оксана Погорілко, заступник директора департаменту, яка презентувала стратегічні завдання Програми розвитку туризму та курортів у Львівській області на 2011 – 2013 роки та зосередила увагу на важливості здійснення інформаційно-рекламної діяльності, організації туристично-привабливих фестивалів та акцій, вдосконалення туристичної інфраструктури тощо.

Окрім пленарних та секційних засідань, організаторами конференції передбачено інформаційно-ознайомчий візит до субрегіону «Розділля» 12 червня. Під час цього візиту учасники конференції оглянули міста на території Жидачівського та Миколаївського районів – м.Жидачів, м.Миколаїв та м.Новий Розділ.

Конференція стане чудовим майданчиком для обміну успішним досвідом впровадження ініціатив з розвитку туристичної галузі іноземних та вітчизняних експертів.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: До Дніпропетровська на ...

КОМЕНТАРІ