У Львівській області червоноградські правоохоронці взяли участь у засіданні Громадської ради

У Львівській області червоноградські правоохоронці взяли участь у засіданні Громадської ради

14.06.14 15:53 0 744
У Червоноградській міській раді, 10 червня, відбулося чергове засідання Громадської ради. На засіданні були присутні працівники міліції, представники громадських організацій та працівники Червоноградського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

«Одним з питань, яке обговорювалося на засіданні, це було внесення пропозиції присутніми щодо можливих змін у Законі України «Про попередження насильства в сім’ї», - розповіла заступник начальника СДІМ майор міліції Оксана Коліда.

Зокрема, на засіданні виступив Степан Фещенко, який повідомив усім присутнім, що на сьогоднішній час насильство в сім’ї є однією з найбільш розповсюджених форм порушення прав людини.

«У більшості випадків протиправні дії проти когось з членів родини супроводжуються актами агресії, приниження та жорстокої поведінки. Подібні дії з боку насильника приводять до негативного фізичного, психічного та соціального стану здоров’я постраждалої особи чи кількох осіб, членів цієї родини. Як правило, найбільше страждають від сімейного насильства жінки, діти та люди похилого віку», - розповів Степан Фещенко.

Зокрема, ним було винесено пропозицію що у Законі України «Про попередження насильства в сім»ї» необхідні деякі зміни, а саме посилення санкцій, які передбачають покарання за вчинення насильства в сім’ї.

Окрім того, Оксана Коліда зазначила, що у Червоноградському МВ знаходиться контрольно-наглядова справа по робочих заходах СДІМ щодо удосконалення роботи з попередження побутової злочинності.

«Спільно з відповідними службами дільничні інспектори Червоноградського МВ проводять спільні заходи щодо виявлення та взяття на облік дорослих і неповнолітніх осіб, які вчиняють насильство в сім’ї. У міському відділі міліції знаходиться контрольно-наглядова справа по робочих заходах СДІМ щодо удосконалення роботи з попередження побутової злочинності», - зазначили Оксана Коліда.

Станом на у Червоноградському МВ знаходиться на обліку 118 насильників у сім’ї. З початку 2014 року на облік поставлено 53 насильників, з них – 6 жінок. Також цього року винесено 53 офіційних попередження про недопущення вчинення насильства в сім’ї, 15 захисних приписів та складено 70 адміністративних протоколів за ст.173-2 КУпАП.

«Ми і надалі співпрацюватимемо з громадськими організаціями , які здійснюють боротьбу із насильством в сімї, але на жаль в межах своєї компетенції ми не можемо вносити зміни до законопроектів з метою посилити санкції чи внести інші корективи, а діємо виключно в рамках чинного законодавства», - добавила Оксана Коліда.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області,

за матеріалами Оксани Козачок,

помічник начальника Червоноградського МВ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ