У Львівській області Олег Панькевич вимагає від керівництва силових структур повідомити, чому бойові вертольоти перебувають в оренді, а не використовуються в АТО

У Львівській області Олег Панькевич вимагає від керівництва силових структур повідомити, чому бойові вертольоти перебувають в оренді, а не використовуються в АТО

14.06.14 13:05 0 1066
Заступник Голови ВО "Свобода", народний депутат України Олег Панькевич вимагає від керівників силових структур надати інформацію про те, чому лише незначна кількість бойових вертольотів залучена до проведення АТО і чому не на всіх вертольотах встановлено систем захисту від ПЗРК, що призвело до значних втрат серед українських військових. Про це йдеться в його депутатському зверненні до в.о. генерального прокурора України Олега Махніцького, в.о. міністра оборони України Михайла Коваля, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Як зазначає Олег Панькевич, нещодавно у ЗМІ було оприлюднено інформацію про те, що за час проведення АТО на сході України кількість вертольотів, що перебувають на озброєнні української армії, внаслідок бойових дій скоротилося з 19 до 10 одиниць. Також стало відомо, що досі не розірвано контракт Міністерства оборони та Міністерства внутрішніх справ з приватною компанією "Українські вертольоти" про оренду 26 вертольотів для повернення їх силовим структурам. З посиланням на урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики Т.Чорновол, ЗМІ зазначають, що 2003 року було укладено договір між Міноборони і вищезгаданою компанією про оренду найкращих 16 вертольотів міністерства за символічну плату, ще 10 вертольотів було орендовано цією компанією у МВС.

У даній публікації також зазначено, що відповідно до укладених договорів, в разі виникнення форс-мажорних обставин компанія протягом 15 днів зобов'язана повернути вертольоти власникам. Однак, попри те, що військові дії на території України тривають уже кілька місяців, жодного вертольота Збройним силам не повернули.

Крім цього, є інформація стосовно непрофесійних дій керівництва Генерального штабу Збройних сил України стосовно забезпечення бойових вертольотів, що залучені до АТО, системами захисту від переносних зенітно-ракетних комплексів. Зокрема, на багатьох вертольотах взагалі не встановлені системи захисту від ПЗРК, в той час як в Україні розроблені власні сучасні системи (наприклад, "Адрос"), які швидко встановлюються на борт вертольотів. Проте, вони чомусь і досі не встановлені на бойові вертольоти, що важко пояснити інакше, ніж державною зрадою.

З огляду на це, Олег Панькевич вимагає від посадовців повідомити, чому досі 26 бойових вертольотів, які орендовані приватною компанією "Українські вертольоти", не повернуті Міністерствам оборони і внутрішніх справ України та не залученні до проведення АТО; чому не на всіх бойових вертольотах встановлено систем захисту від ПЗРК на початковій стадії проведення АТО, що призвело до значних втрат серед особового складу Збройних сил України; хто з керівників МОУ та МВСУ притягнутий до відповідальності за те, що не вжито реальних заходів для поверненням вертольотів.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: «Нафтогаз»: ...

КОМЕНТАРІ