У Львівській області міліції корисно співпрацювати з громадськістю, а громадськості корисно співпрацювати з нами - Юрій Гладун

У Львівській області міліції корисно співпрацювати з громадськістю, а громадськості корисно співпрацювати з нами - Юрій Гладун

14.06.14 16:13 0 1083
13 червня, у приміщенні Головного управління МВС України у Львівській області, відбулась зустріч правоохоронців та ГО «Варта1» з керівниками приватних охоронних фірм, диспетчерських таксі Львова та журналістами.

Ініціаторами зустрічі був начальник Головного Управління Дмитро Загарія, проводили спілкування начальник Штабу ГУМВС України у Львівській області полковник міліції Юрій Гладун, начальник Львівського міського управління міліції підполковник міліції Сергій Зюбаненко та голова виконкому громадської організації «Варта1» Ігор Зінкевич.

Темою зустрічі була перспектива співпраці правоохоронців, громадськості, приватних охоронних структур та фірм-таксі для забезпечення охорони громадського порядку у місті, попередження злочинів, правопорушень та оперативного реагування на них.

Юрій Гладун зазначив, що правоохоронці Львівщини готові співпрацювати з громадськістю та відкрито спілкуватись. Для цього вже підготовлений загальнодоступний безкоштовний інформаційний ресурс на базі програми «Zello» долучитись до якого можуть усі небайдужі.

«Зараз правоохоронці Львівщини готові працювати відкрито. Ми хочемо налагодити такий контакт, щоб ми могли оперативно та відкрито спілкуватись з мешканцями міста», - зазначив Юрій Гладун.

Сергій Зюбаненко підкреслив, що така схема співпраці повністю виключає корупційну складову, а ефективність впровадження її дозволяє працівникам міліції швидко реагувати на повідомлення, та ефективніше розкривати злочини за «гарячими» слідами.

«Ця система повністю виключає корупційну складову, складову байдужості - адже це все є записано, все це є в базі даних. Ефективність впровадження такої системи дозволяє нарядам міліції реагували швидко, у більшій кількості розкривати злочини за «гарячим» слідами та оперативно реагувати на ту чи іншу подію. А це - основна мета, якої ми хочемо досягти», - зазначив Сергій Зюбаненко.

Окрім того, очільник міліції Львова додав, що система працює так, що не дозволяє правоохоронцям не відреагувати на злочин, приховати його і саме це підніме довіру громадян до міліції.

Голова виконкому громадського об’єднання «Варта-1» Ігор Зінкевич розповів, що програма «Zello» не є новою, а використовується з минулого року і доказала свою необхідність та ефективність.

«Програма не нова, вона вже використовується з грудня минулого року. Ця програма дозволяє об’єднувати людей, які безпосередньо стараються, щоб у Львові був спокій, а також щоб вони могли отримати відповіді на питання, які їх цікавлять», - повідомив Ігор Зінкевич.

Завершуючи зустріч, Юрій Гладун додав, що правоохоронці хочуть розширити коло спілкування.

«Це безкоштовна загальнодоступна програма. Міліція почала чути те, що говорять між собою активісти і активісти це знають. А тепер ми хочемо долучити до цього кола ще і диспетчерські центри приватних охоронних структур та таксі, а також усіх небайдужих. Така співпраця вже отримала підтримку у міського голови Львова Андрія Садового», - зазначив Юрій Гладун.

Представники охоронних фірм та таксисти Львова погодились встановити програму «Zello» та долучитися до охорони громадського порядку.

ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Економія на чиновниках ...
Наступна новина: На Ужгородщині міліція ...

КОМЕНТАРІ