У Львові відбувся круглий стіл на тему безпеки пасажирських перевезень

У Львові відбувся круглий стіл на тему безпеки пасажирських перевезень

14.06.14 18:44 0 1139
У Львові відбувся «круглий стіл» щодо проблемних питань у сфері пасажирських перевезень. Представники Державтоінспекції також долучилися до обговорення та розповіли про попередні результати профілактичних заходів «Автобус-2014».

Т.в.о. начальника УДАІ Львівщини, підполковник міліції Дмитро Фальшовник повідомив, що цього року на території області з вини водіїв автобусів трапилося 15 дорожньо-транспортних пригод із постраждалими, внаслідок яких загинули четверо людей.

Найбільш резонансні аварії сталися у квітні та травні.

«Водій автобуса «БАЗ» рухався у напрямку міста Дрогобича, несподівано виїхав на зустрічну смугу, де здійснив зіткнення з автомобілем «Chrysler». Загинули водій та пасажир цього авто. Ще сімнадцятеро людей, які їхали в автобусі, - потрапили до медичних закладів», - повідомив підполковник міліції Дмитро Фальшовник.

Він також нагадав, що у травні на автодорозі «Київ-Чоп» сталася ще одна резонансна пригода. У мікроавтобусі «Mercedes-Benz Sprinter» їхала дитяча футбольна команда. Підлітки поверталися зі спортивних змагань у Закарпатську область та потрапили у ДТП. Автобус перекинувся, та, як наслідок, травмувалися восьмеро пасажирів.

За попередніми даними, винуватцем пригоди є саме водій автобуса, який не обрав безпечної швидкості руху.

«Необхідно відзначити, що таким подіям сприяють, насамперед, безконтрольність з боку керівників підприємств-перевізників, а також «людський фактор» - порушення водіями автобусів Правил дорожнього руху», - підкреслив т.в.о. керівника Державтоінспекції Львівщини Дмитро Фальшовник.

З 20-го травня в області тривають профілактичні заходи на пасажирському транспорті. За цей час працівники ДАІ виявили понад 550 порушень, вчинених водіями «маршруток». Найбільш поширені з них – це відхилення від визначеного маршруту та перевезення пасажирів понад норму. Крім цього, перевізники доволі часто порушують правила зупинки та стоянки, перевищують швидкість.

«У такій важливій сфері як перевезення пасажирів не може бути дрібниць – важлива кожна деталь», - наголосив Дмитро Фальшовник. Він розповів, що траплялись випадки, коли в автобусах не було елементарних речей – вогнегасника чи укомплектованої аптечки.

«Надзвичайно турбує і технічний стан транспортних засобів, що здійснюють пасажирські перевезення. Лише попередні результати перевірок засвідчили - кожен десятий автобус – є технічно несправним», - зазначив підполковник міліції Дмитро Фальшовник.

Правоохоронці виявляли такі порушення як невідповідності шин та коліс, неполадки рульового управління, незаконне переобладнання, несправності зовнішніх освітлювальних приладів. Окрім цього, викрили близько двадцяти випадків, коли в автобусі було заблоковано аварійні виходи.

«Якби такий транспортний засіб потрапив у ДТП, людям було б надзвичайно складно врятуватися. Фактично, вони б опинилися у пастці», - зауважив т.в.о. начальника УДАІ у Львівській області Дмитро Фальшовник.

Під час перевірок також виявили факти керування без ліцензійної картки чи відповідної категорії, незаконного зберігання автобусів поза місцем встановленої стоянки.

За результатами виявлених недоліків до адміністративної відповідальності притягнуто 22 посадовці автогосподарств. 15 із них – за випуск на лінію технічно несправних транспортних засобів.

До управління Укртрансінспекції у Львівській області вже скеровано 2 подання про позбавлення перевізників ліцензій.

Правоохоронці відзначають – стан пасажирських перевезень у області залишає бажати кращого.

«Неприпустимо, що водії автобусів дозволяють собі розмовляти по телефону під час руху, відволікаються, порушують правила. Просимо людей повідомляти про усі такі випадки за телефоном 234-09-32. Будемо реагувати на кожне звернення громадян», - підсумував підполковник міліції Дмитро Фальшовник.

Прес-служба управління

ДАІ у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Львівщина: в області ...

КОМЕНТАРІ