Житомирщина: понад 2 тис. жителів області мають звання почесного або заслуженого донора

Житомирщина: понад 2 тис. жителів області мають звання почесного або заслуженого донора

14.06.14 08:01 0 1220
14 червня відзначається Всесвітній день донора крові, який був започаткований з ініціативи Міжнародної Федерації Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, Міжнародної федерації організацій донорів та Міжнародного товариства з переливання крові під егідою Всесвітньої організації охорони здоров’я. Головна мета всіх заходів, приурочених до цього дня, полягає в тому, аби висловити вдячність новим донорам і тим, хто регулярно здає свою кров (3-4 рази на рік) для інших людей, а також залучити молодь до донорського руху.

Серед жителів Житомирщини є багато небайдужих людей, які готові в будь-який момент прийти на допомогу, аби врятувати життя. Вони не лікарі й не рятувальники, а донори. Здаючи кров, такі люди дарують надію, радість і шанс, який для багатьох може стати останнім порятунком. Вони живуть серед нас, але в більшості випадків залишаються непоміченими. Показовим є той факт, що понад 2 тис. жителів нашої області мають звання почесного або заслуженого донора, отримане в різні часи.

З нагоди відзначення тих, хто ділиться своєю кров’ю заради порятунку людського життя, у Житомирському інституті медсестринства 29 травня пройшли урочисті заходи. Привітати донорів цього дня прийшли перший заступник голови обласної ради Володимир Арешонков, начальник відділу медицини катастроф та організації медичної допомоги населенню управління організації медичної допомоги населенню та медицини катастроф департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олексій Андрушко, голова Обласної організації Товариства Червоного Хреста України Олександр Богдан, головний лікар Житомирського обласного центру крові Анатолій Чугрієв та фахівці лікувальних закладів області.

Цього дня відзнаку «Почесний донор України» й відповідне посвідчення отримали Станіслав Ланківський та Галина Михайлова, які вже не один десяток років регулярно здають свою кров та пропагують донорський рух на теренах нашої області.

Окрім цього, грамоти від департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації та обласної організації Товариства Червоного Хреста України отримали найактивніші донори серед медичних працівників лікувально-профілактичних закладів області (О.О. Саватєєва, С.В. Зелінська, В.С. Шевчук, Г.Г. Захарія, І.Г. Богдан, Н.М. Черниш, С.М. Данилюк, М.Б. Походяща). А подяками від департаменту охорони здоров’я та обласної організації Товариства Червоного Хреста України відзначили безвідмовних добровільних регулярних донорів – А. А. Янкового, С. М. Нечипорука та І. К. Янович.

Напередодні Всесвітнього дня донора крові всі, хто тримали віру в майбутнє та перемогли свої недуги, в черговий раз з вдячністю згадують про добро, милосердя і чуйність людей, які поділилися з ними частинкою своєї крові.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: 20-річний чернівчанин ...

КОМЕНТАРІ