В Житомирській області 52 бердичівлянина отримали дозволи на земельну ділянку для ведення особистого селянського господарства

В Житомирській області 52 бердичівлянина отримали дозволи на земельну ділянку для ведення особистого селянського господарства

14.06.14 08:59 0 1172
З робочим візитом 12 червня Житомирщину відвідав голова Державного агентства земельних ресурсів України Сергій Рудик. Разом з головою облдержадміністрації Сидором Кізіним і начальником головного управління Держземагентства у Житомирській області Максимом Бугайчуком він завітав до Бердичева, де мешканцям міста урочисто вручили документи, що посвідчують право власності на земельну ділянку для ведення особистого сільського господарства.

Виступаючи перед громадою Бердичева, Сидір Кізін зазначив, що протягом 100-денного перебування на посаді вдалося багато чого зробити, зокрема змінити керівництво багатьох структур. На часі – зміни на районному рівні. Особливо це стосується земельної сфери, де виникає багато запитань. Новопризначений керівник обласного управління Дерземагентства працює недавно, але є помітні зрушення. На глибоке переконання очільника області, люди мають отримати те, що їм належить по закону. 52 працівники бюджетної сфери Бердичева отримають дозволи на розробку документацій на земельну ділянку для ведення особистого селянського господарства. Подібні накази прийнято ще по трьом районам області. Тобто робота буде проводитися належним чином – без перепон і затримок.

У своєму виступі голова Державного агентства земельних ресурсів України Сергій Рудик наголосив, що ключовим питанням земельної сфери вважає те, що земля сільськогосподарського призначення не може продаватися. Він підтримує позицію, яка незабаром виллється в ключовий законопроект щодо продажу прав на довгострокову оренду землі. Зараз інвестор, знаючи, що у нього земельна ділянка перебуває в оренді рік-два, замість того, щоб за всіма нормами і правилами використовувати землю, робить все, щоб отримати від неї максимум прибутків: замість того, щоб посіяти гречку, зерно – сіє рапс, культуру, що виснажує землю і робить її в майбутньому непридатною для використання.

За словами Сергія Рудика, протягом багатьох років на землі для садівництва, городництва, дачного будівництва мали право всі, а скористалися одиниці. Багато земель було роздано незаконно, і потрібно виправляти ситуацію, що склалася. Земля є власністю українського народу, і шнє вручення дозволів на земельні ділянки це підтверджує.

Керівник Держземагентства поінформував про дві соціальні ініціативи, які активно впроваджує: виділення земельних ділянок сім’ям військовослужбовців, які захищають східні кордони України, та допомога сім’ям загиблих на Майдані.

Сидір Кізін та Сергій Рудик вручили дозволи на земельні ділянки площею 12 соток поруч із Бердичевом 52 працівникам бюджетної сфери.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: 30-річний чернівчанин ...

КОМЕНТАРІ