Вперше до Житомира з концертом завітав Київський академічний музично-драматичний циганський театр «Романс»

Вперше до Житомира з концертом завітав Київський академічний музично-драматичний циганський театр «Романс»

14.06.14 16:22 0 1089
У Житомирському драмтеатрі з концертною програмою з нагоди свого 20-річчя виступатиме Київський академічний музично-драматичний циганський театр «Романс».

За кілька годин до виступу художній керівник театру Ігор Крикунов разом із акторами зустрілися із представниками обласної влади та ЗМІ.

Під час зустрічі заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Ірина Супрун відмітила активність ромської громади на Житомирщині, зокрема діяльність голови правління ромських громадських організацій на теренах області Людмили Коберник.

«Культура і духовність – це те, що дає людям наснагу до життя. Тому мистецтво, музика, театр розвивались в усі часи та в усіх народів», - зазначила Ірина Супрун.

Житомирська область тісно пов’язана із Київським академічним музично-драматичним циганським театром «Романс», адже соліст театру, народний артист України Леонід Сандуленко, має коріння саме з нашого краю. У Житомирі проживають його рідні.

Найбільшим досягненням за 21 рік існування театру художній керівник та народний артист України Ігор Крикунов ввважає те, що циганський театр в Україні досі живий. За його словами, театр завжди тримається свого коріння. У репертуарі є не лише спектаклі, драматичні вистави, але й циганська народна пісня, табірні танці. Адже це виняткова культура ромського народу.

Підсумовуючи зустріч із колективом ромського театру, Ірина Супрун побажала розвитку і поступу вперед, а також аби він частіше радував жителів Житомирщини своїми концертними програмами.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ