У Житомирі Міністр освіти і науки України спілкувався з освітянами області

У Житомирі Міністр освіти і науки України спілкувався з освітянами області

14.06.14 12:08 0 1058
Про ключові моменти реформи в галузі освіти розповідав Міністр освіти і науки України Сергій Квіт на зустрічі з педагогами області.

«Суспільство завжди переживає за систему освіти», - зазначив посадовець на початку свого виступу. Адже зала телецентру у Житомирі (приміщення ЖОДТРК) була повністю заповнена вчителями та викладачами, які приїхали з різних районів нашої області. На зустріч із Міністром завітали й школярі та студенти, котрі ставили запитання не менш активно за своїх педагогів. Участь у спілкуванні Сергія Квіта з освітянами також брали перший заступник голови обласної ради Володимир Арешонков та заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Ірина Супрун.

Реформа галузі освіти передбачає три складові: законопроект про вищу освіту, середню освіту та про науку і наукову діяльність. У системі середньої освіти (школи) ще багато питань, які потребують системного підходу та вивчення, обговорення з експертами. Планується створення органу при Міністерстві, так званої громадської ради, котра буде рекомендувати та рецензувати підручники для шкіл. Адже останні редакції багатьох підручників мають чимало помилок різного характеру. Також Міністр анонсував, що в майбутньому буде відмінено грифування книжок для навчання саме Міністерством освіти і науки України, ці повноваження при університетах можуть бути передані до вчених рад.

Найбільше уваги Сергій Квіт приділив роз’ясненню законопроекту про вищу освіту. За його словами, вища освіта встановлює рамки для середньої. У реформуванні вищої освіти є три найважливіших аспекти: запровадження в університетах академічної, організаційної та фінансової автономії; інтеграція освіти і науки; глибоке вивчення англійської мови.

«В українському суспільстві є феномен – наші випускники ВНЗ є дуже конкурентоздатними. Вони знають та вміють те, чому їх не навчали в університетах», - зауважив посадовець.

Серед завдань номер один в реформуванні вищої освіти Сергій Квіт називає наукові дослідження: «Навчальний процес має бути організований довкола наукових досліджень».

В Україні на є понад 800 вищих навчальних закладів, з яких більше 200 це університети. На думку Міністра освіти і науки, Україна економічно може дозволити собі не більше 40 університетів.

У підсумок зустрічі із житомирськими освітянами Сергій Квіт подякував за слушні запитання та закликав до активного обговорення та пропозицій всіх аспектів у галузі освіти.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львів на вихідні. Афіша
Наступна новина: В Закарпатській області в ...

КОМЕНТАРІ