Володимир Гройсман: «Реформа місцевого самоврядування дозволить представникам влади працювати разом з людьми і для людей»

Володимир Гройсман: «Реформа місцевого самоврядування дозволить представникам влади працювати разом з людьми і для людей»

14.06.14 14:50 0 1081
У рамках робочого візиту Віце-прем’єр-міністра - Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимира Гройсмана та Першого заступника Глави Адміністрації Президента України Геннадія Зубка у Житомирську область відбувся круглий стіл, на якому обговорили особливості впровадження реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади в нашій країні.

Володимир Гройсман наголосив на тому, що саме ця реформа є надзвичайно важливою для якості життя кожного громадянина України. За його словами, громади мали б отримати широкі повноваження ще на початку 1990-х років, одразу після здобуття Україною незалежності. Наше суспільство потрапило під повний контроль влади, а вся політична вертикаль стала повністю централізованою. Віце-прем’єр зазначив про те, що в основу реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади покладено такі ключові принципи: громада на місцевому рівні сама обирає владу та контролює її, а також здійснюється справедливий розподіл фінансів. Володимир Гройсман переконаний, що реформа дозволить представникам влади працювати разом з людьми і для людей. Відтак, всі проблеми, що виникають на місцевому рівні, будуть вирішуватися безпосередньо на місцях.

Геннадій Зубко звернув увагу на те, що одне із перших питань, яке порушив Президент України Петро Порошенко одразу після інавгурації, пов’язане з оновленням влади. Якщо на місцевому рівні не буде кадрових змін, то самі лише представники центральної влади не зможуть зрушити з місця ситуацію в державі. За словами Геннадія Зубка, глава держави підтримує внесення змін до Конституції і проведення реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади. Керівниками на місцях мають стати справжні фахівці, здатні брати на себе широкі повноваження та нести відповідальність за їх реалізацію.

До обговорення долучився Міністр молоді та спорту України Дмитро Булатов. Він зокрема зазначив, що реформа дозволить залучити громаду до розбудови держави, сприятиме ефективній боротьбі з корупцією та побудові нового суспільства. Посадовець вважає, що децентралізація влади дозволить молоді та спортсменам реалізувати ряд важливих проектів, використовуючи всі доступні ресурси, які не будуть ніким монополізуватися.

Міністр освіти і науки України Сергій Квіт теж підтримує реформу місцевого самоврядування, оскільки вона повністю відповідає ідеї університетської автономії. Він наголосив, що Міністерство освіти в таких умовах буде партнером навчальних закладів, а не їх контролером.

Директор Швейцарського бюро співробітництва в Україні Гуідо Бельтрані звертає увагу на те, що опитування громадської думки свідчать про підтримку населенням України ідеї децентралізації влади. А самі представники місцевого самоврядування хочуть, аби їм розширили повноваження для посилення співпраці з населенням. З огляду на це, міжнародна спільнота готова підтримати реалізацію цієї реформи в Україні.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Переселенці зі сходу ...

КОМЕНТАРІ