В Житомирській області рятувальники пропагують безпечний відпочинок на водних об’єктах

В Житомирській області рятувальники пропагують безпечний відпочинок на водних об’єктах

14.06.14 12:40 0 1068
Традиційно на початку червня школярі йдуть на літні канікули, а їх батьки – у довгождану відпустку. Ці події зазвичай припадають на купальний сезон, який вже зараз у повному розпалі.

Спекотна погода спонукає людей дедалі частіше іти до водойм. На жаль, часто, нехтуючи елементарними правилами безпеки на воді, такий відпочинок закінчується трагічно.

Лише з початку року на водних об’єктах Житомирщини загинуло 17 осіб, серед яких 6 – діти. Так, нещодавно, у смт Ємільчине купання трьох школярів закінчилося трагедією. Внаслідок пригоди один хлопчик загинув, а його двох товаришів лише завдяки пильності та сміливості дорослих вдалося врятувати.

З метою попередження трагічних випадків на водних об’єкта області щороку упродовж усього купального сезону рятувальники здійснюють рейдові перевірки найпопулярніших серед населення місць для купання. Серед них не всі придатні для купання. Наприклад – кар’єри, ставки, дамби тощо. І хоча у цих місцях встановлено таблички «Купатися заборонено», це не зупиняє бажаючих поплавати.

Свій вибір місця для купання відпочиваючі пояснюють по-різному. Хтось вважає, що вода у цих місцях чистіша, комусь не подобаються великі скупчення людей на пляжах, а комусь просто не хочеться їхати в кінець міста до спеціалізованих місць відпочинку. Проте ніхто з них не замислюється над тим, що купатися в таких місцях небезпечно для життя!

Співробітники ДСНС роздають відпочиваючим листівки з правилами безпечної поведінки на воді, проводять профілактичні бесіди з ними. Доводять сумну статистику загибелі людей, а також демонструють як правильно надавати постраждалому першу долікарську допомогу.

Правила безпечної поведінки під час відпочинку біля водойм банальні, але нерідко люди легковажно відносяться до них. Перш за все, купатися треба лише у відведених для цього місцях. Після тривалого перебування на сонці не варто пірнати у воду з розбігу, бо різка зміна температури може призвести до судоми кінцівок.

Батькам – не залишати дітей поблизу води без нагляду. Якщо вони не вміють плавати, не дозволяти їм заходити у воду глибше ніж по пояс, плавати на надувних матрацах або камерах. Трагічно закінчується і пірнання з плотів, човнів, пристаней та інших плавзасобів, а також урвищ. Слід уникати води зі швидкою течією та не запливати далеко від берега.

Дотримуйтесь правил безпечної поведінки на воді і ви збережете своє життя та здоров’я. Відпочивайте з розумом!

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ЧC-2022 можуть перенести в ...
Наступна новина: У Нововолинську ...

КОМЕНТАРІ