У Рівненській області відпочиваючим на пляжі громадянам рятувальники продемонстрували порядок порятунку людей на воді

У Рівненській області відпочиваючим на пляжі громадянам рятувальники продемонстрували порядок порятунку людей на воді

14.06.14 17:28 0 1118
У теплу пору року громадяни зазвичай відпочивають біля води, відволікаючись від повсякденної рутини. Проте, не завжди такий відпочинок приносить радість. Зіпсувати його можуть надзвичайні події, які стаються після вживання спиртних напоїв та купання у незнайомих місцях.

З метою запобігання та попередження випадків загибелі громадян на воді 13 червня в Дубровиці на річці Горинь проведено тактико-спеціальні навчання з організації та проведення рятування людей на водних об’єктах у лінії період. У тренуванні прийняли участь особовий склад 14-ї державної пожежно-рятувальної частини, працівники швидкої допомоги та аварійно-комунальної служби міста.

Місце заходу було вибране не випадково. Дана водойма є міським пляжем і на відпочинок сюди приїжджають багато місцевих мешканців, які віддають перевагу відпочинку саме у цій місцевості. Пляж оснащений усім необхідним для активного та безпечного відпочинку.

Бійці Держслужби з надзвичайних ситуацій та матроси-рятувальники практично продемонстрували відпочиваючим, як діяти у разі виникнення нещасного випадку на воді. Громадяни мали можливість побачити, як правильно надавати першу долікарську допомогу потерпілому. Також широкому загалу було продемонстровано увесь арсенал рятувальної техніки та обладнання. Окрім цього рятувальники у досить цікавій формі розповіли людям про основні правила безпеки під час відпочинку на водних об’єктах.

«Щороку напередодні курортного сезону на території Дубровицького району проходять навчання на воді. Відпрацьовується практичний та теоретичний курс, головна мета якого – вдосконалити майстерність та покращити взаємодію рятувальних формувань району для оперативного порятунку людей в разі нещасного випадку на водних об’єктах», - зазначив начальник Дубровицького районного сектору ГУ ДСНС у Рівненській області Ігор Гайдиш.єктах

ДПРЧ-14 м. Дубровиця
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ