Міліціонери затримали тернолянина, який за 1300 доларів пообіцяв знайомому виробити військовий квиток

Міліціонери затримали тернолянина, який за 1300 доларів пообіцяв знайомому виробити військовий квиток

14.06.14 08:08 0 1258
Допомогти виробити документ про проходження військової служби своєму знайомому пообіцяв непрацюючий 29-річний тернополянин. За це запросив 1300 доларів. В незаконну оборудку втрутилися співробітники державної служби боротьби з економічною злочинністю Тернопільського міськвідділу міліції. Спритного ділка затримали «на гарячому», коли клав до кишені гроші.

Як розповіла старший слідчий Тернопільського міськвідділу міліції Лілія Шелінгович, до працівників міліції за допомогою звернувся 21-річний тернополянин. Хлопець розповів, що у нього вимагають гроші за вироблення військового квитка. Зі слів заявника, йому прийшла повістка з військкомату про призов на строкову військову службу. Допомогти «відкупитися» від армії юнакові зголосився його 29-річний знайомий. Ціна питання – 1300 доларів. За ці гроші він пообіцяв призовнику виробити в Тернопільському міському військовому комісаріаті документ про проходження ним військової служби.

Зустріч зловмисник призначив поблизу військового комісаріату. Факт передачі грошей зафіксували правоохоронці. Кошти, що були предметом неправомірної вигоди, вилучені.

Зі слів затриманого, 1300 доларів він мав намір передати певній особі за позитивне вирішення питання щодо видачі військового квитка. Так це чи ні правоохоронці встановлюють.

Підозрюваного затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.369-2 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди). Триває досудове розслідування.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: на Іршавщині ...
Наступна новина: На території Прикарпаття ...

КОМЕНТАРІ