У Житомирі міліція влаштувала для дітлахів видовищне свято ,

У Житомирі міліція влаштувала для дітлахів видовищне свято ,

14.06.14 11:56 0 1129
Правоохоронці запросили юних житомирян у гості до Кінологічного центру при УМВС Житомирщини та організували для них пізнавально-розважальне дійство, у ході якого познайомили дітей з професією міліціонера-кінолога.

На території навчального комплексу Кінологічного центру зібралося близько сотні охочих взяти участь у незвичному святі - учні житомирських загальноосвітніх шкіл, які прийняли запрошення правоохоронців, їх вчителі та батьки.

– Упродовж навчального року ми спілкувалися з дітьми в їх навчальних закладах, працювали з дитячими та молодіжними організаціями у рамках освітніх програм, організовували пізнавальні екскурсії до духовних святинь та історичних місць, спрямовуючи зусилля на профілактику правопорушень та інших негативних явищ серед дітей, - коментує начальник дитячої міліції Житомирщини Галина Шилова. – Нині ж, під час літніх канікул, у рамках проекту «Знайомство з професією», ми запросили їх до особливого підрозділу, в якому службу разом з міліціонерами несуть і чотирилапі помічники.

Відтак, діти та дорослі з нетерпінням очікували появи правоохоронців зі службовими собаками. У першій частині виступу розумні тварини демонстрували вміння слухатися команд своїх господарів, причому як голосових, так і жестових.

Пожвавлення та голосні оплески викликала демонстрація швидкісного проходження собаками смуги перешкод. Особливо гості підтримували виступ молодого ердельтер’єра, який усього кілька місяців навчається працювати разом з міліціонерами. Саме цей пес завоював найбільшу прихильність дітлахів.

- Так сталося, що я завжди боявся собак, - поділився враженнями 14-річний Даниїл, який разом з однокласниками, учнями приватної україно-італійської школи «Всесвіт», спостерігав за виступом. – Але я переборов цей страх і вперше погладив собаку, за що дуже вдячний кінологам та їх чотирилапим помічникам.

Згодом службові собаки продемонстрували уміння знаходити наркотичні та вибухові речовини, поміщені в один з багатьох однакових ящиків. Окрім того, хвостаті помічники міліціонерів успішно відшукали «загублене» дитиною взуття, а потім ще й вирізнили його серед інших дитячих речей. А під час затримання уявного зловмисника показали, що вони є грізною зброєю, з якою не варто жартувати.

Тож, охочих сфотографуватися з правоохоронцями та їх собаками серед дітей було вдосталь. Чотирилапі залюбки приймали дитячі пестощі та позували перед фотокамерами.

На завершення свята усі глядачі отримали від правоохоронців солодкі гостинці – морозиво. Школярі, серед яких і підопічні, які перебувають під посиленим наглядом правоохоронців, зізнаються, що отримали від такого заходу море позитивних емоцій та яскравих вражень. А дехто вже навіть визначився зі своєю майбутньою професією.

- Основна мета таких наших заходів – це довести людям важливість роботи міліції та спроможність захистити громадян у моменти небезпеки, - коментує начальник УМВС України в Житомирській області Юрій Демяненко. – Окрім буденної праці з охорони законності та правопорядку, міліція бере участь у соціальних проектах та заходах, спрямованих на виховання у молоді патріотизму та правосвідомості. Дехто з них уже в недалекому майбутньому поповнить ряди працівників міліції і працюватиме задля спокою на рідній землі.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ