Українські і російські правозахисники домовилися про спільну місію

Українські і російські правозахисники домовилися про спільну місію

14.06.14 09:20 0 1138
Українські і російські правозахисники домовилися про формування спільної місії, яка займатиметься моніторингом проблем, що виникли на Донбасі, та їхнім вирішенням. Відповідне рішення після зустрічі у Харкові двох делегацій правозахисників (на чолі з українським омбудсменом Валерією Лутковською і російським Еллою Памфіловою) оприлюднив член правління російського правозахисного товариства «Меморіал» Олександр Черкасов. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За його словами, завдання місії полягатиме у збереженні життя і здоров?я мирних громадян, які опинилися у зоні бойових дій.

Правозахисники закликають усі сторони конфлікту звільнити всіх заручників. За словами Черкасова, донині невідома точна кількість громадян, яких незаконно утримують у неволі.

Українські і російські правозахисники також вимагають від сторін протистояння забезпечити мирному населенню безпечний і безперешкодний вихід із зони бойових дій.

Валерія Лутковська і Елла Памфілова заявили про намір підтримувати представників місії в межах своїх повноважень і реагувати на вирішення проблем вимушених переселенців із Донбасу.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Рівненщина: прокурор ...

КОМЕНТАРІ