Дещиця закликав Лаврова вплинути на повернення в Україну дітей зі Сніжного

Дещиця закликав Лаврова вплинути на повернення в Україну дітей зі Сніжного

14.06.14 13:45 0 1074
Виконувач обов'язків міністра закордонних справ України Андрій Дещиця закликав російського колегу Сергія Лаврова вплинути на якнайшвидше повернення в Україну дітей, яких напередодні незаконно вивезли з Донецької області у Росію. Про це міністри поговорили у телефонній розмові. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Андрій Дещиця поставив перед російською стороною вимогу невідкладно дозволити повернення дітей додому та не перешкоджати генеральному консулу України в Ростові-на-Дону супроводжувати дітей у поверненні», – йдеться у повідомленні на сайті МЗС України.

Раніше у п?ятницю генконсул України в Ростові-на-Дону повідомив, що російські правоохоронці розслідують факт незаконного переміщення українських дітей-сиріт зі Сніжного Донецької області на територію Російської Федерації. Він також наголосив, що, як очікується, діти незабаром повернуться в Україну.

Автобус із дітьми зі Сніжного 12 червня прямував у Дніпропетровську область, однак дорогою на Донеччині його зупинили бойовики і змусили водія рухатися у напрямку російського кордону. Ввечері стало відомо, що 16 із 25 дітей, які їхали в автобусі, доправлені до одного з таборів для переселенців і Ростовській області (9 інших дітей залишилися на території України).
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Обама: США розглядає всі ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ