В Закарпатській області щира подяка правоохоронцям - найкраща плата за проведену екскурсію

В Закарпатській області щира подяка правоохоронцям - найкраща плата за проведену екскурсію

15.06.14 10:24 0 1082
Літо – пора відпочинку. А наша міліція, як з’ясувалося, спроможна і зі злочинністю боротися, і для юних земляків цікаве та насичене позитивними емоціями дозвілля організувати. І спека – не завада, коли мова йде про подорож за новими враженнями.

Отож, сонячного літнього ранку учні Великоберезнянської школи сіли в шкільний автобус і вирушили на зустріч позитивним емоціям. Супроводжували школярів правоохоронці: начальник кримінальної міліції у справах дітей області Василь Мадяр, який, як і начальник Перечинського райвідділу міліції Віктор Ребрей, доклав чимало зусиль, аби екскурсія відбулася і пройшла цікаво, працівник служби у справах дітей області Андрій Курта та начальник «дитячої» міліції Перечинщини Михайло Пекар.

У кінологічному центрі одразу біля воріт школярів з посмішкою зустрічав начальник закладу Олександр Лазар. Підполковник міліції розповів учням цікаві факти з історії створення служби, на прикладах розкриття злочинів за допомогою чотирилапих вихованців центру Олександр Дьордьович пояснив учням про важливу роль кінологічної служби у боротьбі із злочинністю. Діти побачили показовий виступ дресированої собаки, німецької вівчарки за кличкою Альфа. Найбільш припала до душі дітям розумниця Тая – собачка породи «спанієль», яка вміло шукає наркотичні засоби під час спецоперацій. Діти задавали багато запитань: скільки часу потрібно дресирувати собаку, щоб досягти потрібних результатів, скільки років найстаршій собаці… Дітлахів цікавило все. Начальник центру Олександр Дьордьович із задоволенням розповідав, показував, пояснював. Та основне в роботі кінолога – це любити тварин, зрозуміли діти. На завершення всі сфотографувалися на пам'ять.

З піднесеним настроєм учні Великоберезнянської школи чекали наступну пригоду, бо всі гуртом приїхали у військову частину 3002 (Національну гвардію). Гостей зустрів заступник командира Вадим Ліневський. Майор міліції не тільки розказав, показав, а й дав у руки майбутнім захисникам Вітчизни «цівки» - атомат, пістолет, гвинтівку, щит, «важкезний» бронежилет, каски та продемонстрував неповне розбирання автомата Калашнікова, не забуваючи при цьому пояснювати дітям правила безпеки при поводженні з вогнепальною зброєю. Не тільки хлопчаки, а й дівчата, затаївши подих, спостерігали, як вправно орудує зброєю Вадим Васильович. Потомлені, але в захоплені від побаченого, учні щиро дякували військовослужбовцям, а це, як відомо, найкраща плата за отриману порцію позитива.

Виховання у кожному дитячому серці поваги до непростої, небезпечної, нерідко ціною в життя професії правоохоронця дає змогу вберегти підлітків від необдуманих вчинків в майбутньому, виростити гідних, чесних громадян нашої держави, достойну заміну захисникам Закону та Вітчизни, - підсумовує начальник Перечинського райвідділу міліції Віктор Ребрей.

Мирослава Пекар

Перечинський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Мер Венеції подав у ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ