На посаду голови Держкіно претендендують Дончик та Іллєнко

На посаду голови Держкіно претендендують Дончик та Іллєнко

15.06.14 13:38 0 1162
13 червня 2014 р. у столичному Будинку кіно провели друге відкрите слухання кандидатів на посаду голови Державного агентства України з питань кіно. Свої програми щодо бачення розвитку та реформування галузі представили два кандидати – кіно- і телережисер Андрій Дончик та кінопродюсер Пилип Іллєнко.

У виступах вони піднімали питання інвестицій у молоде кіно та кінодебютів, розвитку мереж кінотеатрів та підтримку кіноосвіти, внесення нових законодавчих актів сфери кіно, організацію взаємодії кіно та телебачення.

У засіданні взяли участь Віце-прем’єр-міністр України Олександр Сич, Міністр культури України Євген Нищук та голова комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності В’ячеслав Кириленко, – повідомляє прес-служба Мінкульту.

У якості експертів з професійного середовища на зустріч було запрошено режисерів, продюсерів, дистриб’юторів, письменників, громадських діячів, журналістів, критиків – загалом близько п’яти десятків професіоналів. Серед інших у обговоренні взяли участь український кінодистриб’ютор Батрух Богдан, актор театру і кіно Богдан Бенюк, засновник компанії «Артхаус трафік» Денис Іванов, один з Братів Капранових – письменників та продюсерів кінофестивалю «Відкрита Ніч», засновник компанії «Мультиплекс» Антон Пугач, продюсер Андрій Різоль, кінорежисери – Михайло Іллєнко, Олесь Санін, Мирослав Слабошпицький, Володимир Тихий, голова національної спілки кінематографістів України Сергій Тримбач, директор кінофестивалю «Молодість» Андрій Халпахчі, директор ДП «Національна кіностудія художніх фільмів ім.О.Довженка» Олександр Янчук, громадська активістка Ірина Плехова та інші.

«Питання кіно має стратегічне значення. Через художні образи на екрані людина сприймає світ, формує із побачених символів свій світогляд у єдиний моноліт. виникла певна інтрига, але можливо вона спричинить ще більшу цікавість до нашого кіно. Бо воно гостро потребує оновлення – зокрема у законах, про які йде мова вже років 10-15. Спілкування у такому поважному експертному товаристві допоможе ухвалити правильне рішення та на повну силу розпочати продуктивну роботу в сфері кіно», – сказав міністр культури Євген Нищук.

По завершенню представлення програм кожен з учасників слухання мав змогу поставити запитання до претендентів на посаду голови Держкіно та взяти участь у таємному рейтинговому опитуванні.

Всього було зареєстровано видачу 43 карток для дорадчого опитування. За результатами підрахунку – кількість голосів на користь кожного з учасників слухань розділилась порівну – 21 голос було віддано за Пилипа Іллєнка, 21 – за Андрія Дончика. Одна картка (за підписом – від представника Асамблеї Діячів культури України) – участі в підрахунку голосів не брала, адже, скоріше, носила характер поради та не мала позначок за жодного з кандидатів

З огляду на важливість даної посади для професійної спільноти, високий резонанс у суспільстві та неможливість через однакову підтримку експертами кожного з претендентів, було ухвалено – винести розгляд питання щодо призначення голови Держкіно на найближче засідання Уряду.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хмельницька міліція ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ