На Житомирщині правоохоронці навчаються діяти у зонах підвищеного ризику

На Житомирщині правоохоронці навчаються діяти у зонах підвищеного ризику

16.06.14 10:23 0 1073
Працівники патрульної служби області та курсанти Житомирського училища професійної підготовки працівників міліції нині проходять інтенсивний курс навчання з тактики дій у надзвичайних ситуаціях, зокрема, і під час проведення антитерористичних заходів.

Враховуючи непросту суспільно-політичну ситуацію в державі та необхідність набуття правоохоронцями специфічних знань та навичок, керівництвом УМВС започатковано спеціалізований інтенсивний курс тактико-спеціальних занять на базі Житомирського училища професійної підготовки працівників міліції. Своїми знаннями та практичним досвідом з колегами діляться працівники спеціальних підрозділів міліції, які неодноразово брали участь у міжнародних навчальних операціях та затриманні організованих груп злочинців.

- Цей курс розрахований на 40 навчальних годин, з яких 36 – це практичні заняття. Це дозволить кожному учаснику належно відпрацювати усі важливі моменти, аби виконання цільових завдань в умовах проведення АТО та інших спеціальних заходів відбувалося без утрат та поранень правоохоронців, - прокоментував керівник сектору професійної підготовки УМВС України в Житомирській області Максим Каптенко.

Відтак, щодня правоохоронці опрацьовують нові завдання, отримуючи необхідні додаткові знання з тактико-спеціальної, вогневої, психологічної та медичної підготовки. Кожен слухач уже випробував себе як у ролі правоохоронця, так і у ролі зловмисника, аби оцінити можливі ризики та визначити найбільш уразливі моменти.

- серед інших слухачів, навчання проходять і працівники міліції, яким незабаром доведеться охороняти правопорядок у складі зведеного загону УМВС на Луганщині, - повідомив очільник УМВС області Юрій Демяненко. – Вони, як ніхто інший, знають, наскільки важливі специфічні знання та вміння у зоні проведення антитерористичної операції. Правоохоронці, які уже здобули бойовий досвід, нині мають змогу доповнити його та поділитися певними навичками з колегами. Я переконаний, що міліціонери Житомирщини готові професійно захищати правопорядок та спокій своєї держави.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Костов очолив Тосно
Наступна новина: На Тернопіллі вогнеборці ...

КОМЕНТАРІ