Рівненщина: кожне 10 звернення від мешканців області прокуратурою задоволено

Рівненщина: кожне 10 звернення від мешканців області прокуратурою задоволено

16.06.14 15:08 0 1129
Органами прокуратури Рівненщини з початку цього року розглянуто понад 2600 звернень громадян, з яких вирішено по суті майже 1,5 тисячі заяв та скарг. Кожне десяте звернення за наслідками прокурорських перевірок визнано обґрунтованим і задоволено. Про це повідомила старший прокурор прокуратури Рівненської області з питань розгляду листів та прийому громадян Ліна Корнелюк.

За її словами, щодня прокурорам доводиться вирішувати майже півтора десятка звернень від мешканців регіону. Стосуються вони переважно питань досудового розслідування, захисту конституційних прав і свободи громадян. Чимало скарг надійшло з питань охорони та використання земель, додержання законодавства при виконанні судових рішень.

Актуальною у зверненнях залишається тема погашення зарплатного боргу. З метою захисту прав громадян на оплату праці прокурори ефективно використовували весь діапазон своїх повноважень.

Зокрема, після скарг жителів обласного центру прокурорами підготовлено та направлено до суду 59 заяв в порядку наказного провадження про стягнення нарахованої, однак не виплаченої зарплати на загальну суму понад 330 тис. грн. Як результат – півсотні працівників отримали зароблене.

Під особливою увагою органів прокуратури Рівненщини — захист прав і свобод неповнолітніх.

Відтак, прокурорською перевіркою встановлено, що посадові особи одного з ліцеїв обласного центру незаконно вимагали в учнів кошти за навчання під виглядом благодійних внесків. Їх надійшло на благодійний рахунок навчального закладу на загальну суму 1,1 млн. грн. Наразі триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 183 КК України (незаконна вимога оплати за навчання у державному закладі).

Ліна Корнелюк також навела приклад, коли прокуратура області захистила у суді право 72-річної жінки на житло, в яке незаконно вселилася стороння особа. За позовом прокурора вказану особу з помешкання суд виселив, а право пенсіонерки на житло поновив.

Крім того, на усунення порушень Закону України «Про звернення громадян» органами виконавчої влади, місцевого самоврядування, державного контролю прокурори внесли 10 документів реагування, до відповідальності притягнуто 10 посадових осіб.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Відні розпочинається ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ