Рівненські правоохоронці затримали "магазинних" крадіїв

Рівненські правоохоронці затримали "магазинних" крадіїв

16.06.14 13:22 0 1228
Оперативники відділу карного розшуку Рівненського міськвідділу міліції спільно з оперативниками УМВС України в Рівненській області викрили групу осіб, котрі проникали до магазинів шляхом віджиму метало-пластикових конструкцій. За кілька місяців грабіжники обікрали близько двох десятків магазинів на території Рівненської та Волинської областей.

Троє чоловіків за допомогою різноманітних інструментів пошкоджували ролети, віджимали метало-пласникові вікна і двері та проникали до магазинів у Сарненському, Березнівському, Гощанському та Рівненському районах та у місті Рівному.

Остання крадіжка для кримінальної трійці завершилася невдало. Злодії були викриті та затримані «на гарячому», саме в той момент, коли виходили з магазину в смт. Квасилів, Рівненського району.

Саме цей злочин дав остаточні докази та підстави працівникам карного розшуку УМВС України в Рівненській області для затримання злодіїв.

Ними виявились чоловіки, віком 25, 30 та 32 роки. Як з’ясувалось на рахунку затриманих 19 крадіжок, вчинених на території області.

Один із затриманих раніше був засуджений за аналогічні злочини. Зловмисники діяли злагоджено, в основному у нічну пору: обирали об’єкт, під’їжджали на автомобілі та проникали до приміщення. Здобиччю зловмисників були грошові кошти та продукти харчування, в окремих випадках крадії не нехтували і пляшкою горілки.

Найменший «заробіток» крадіїв – це одна тисяча гривень, а найбільший – 20 тисяч гривень.

— В ході досудового розслідування встановлено п’ять фактів крадіжок вчинених цими особами, в місті Рівному. По даним фактам відкриті кримінальні провадження за частиною 3 статті 185 (крадіжка, поєднана з проникненням у приміщення) Кримінального кодексу України, — зазначив начальник Рівненського МВ УМВС України в Рівненській області Руслан Мельник. — Санкція статті передбачає покарання позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Наразі зловмисникам оголошено про підозру та обрано міру запобіжного заходу тримання під вартою. Триває досудове розслідування вході якого перевіряється причетність чоловіків до інших аналогічних злочинів.

Надія ЮРЧУК,

Рівненський МВ УМВС

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 15 червня на території ...
Наступна новина: Луцька ОДПІ роз’яснює ...

КОМЕНТАРІ