На Тернопільщині правоохоронці затримали "на гарячому" оперативника за вимагання та отримання неправомірної вигоди

На Тернопільщині правоохоронці затримали "на гарячому" оперативника за вимагання та отримання неправомірної вигоди

16.06.14 14:38 0 1259
Нещодавно співробітники відділу внутрішньої безпеки ДВБ МВС в Тернопільській області спільно з працівниками обласного управління СБУ та прокуратури задокументували факт отримання неправомірної вигоди оперативним працівником економічного блоку одного із райвідділів області.

Працівник міліції вимагав гроші від сільського голови за непритягнення її до кримінальної відповідальності за порушення встановлених правил охорони надр (стаття 240 ККУ). Свої послуги «спритник» оцінив у 4000 гривень. В якості авансу чиновниця передала йому 1000 гривень. Нечистого на руку міліціонера затримали «на гарячому» під час отримання ним у службовому автомобілі решти грошей – 3000 гривень.

Відомості про даний факт слідчими Тернопільської обласної прокуратури внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань. Дії підозрюваного кваліфікують за частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України – одержання неправомірної вигоди службовою особою. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Наразі підозрюваний, згідно статті 208 Кримінального процесуального кодексу, затриманий.

Працівники відділу внутрішньої безпеки ДВБ МВС України в Тернопільській області звертаються до мешканців області, якщо ви маєте інформацію щодо зловживань чи порушень закону з боку працівників міліції, звертайтеся до відділу внутрішньої безпеки, який знаходиться за адресою: м. Тернопіль, вулиця Валова, 11.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: В Закарпатській області в ...

КОМЕНТАРІ