У Рівненській області єднання заради вирішення спільних проблем

У Рівненській області єднання заради вирішення спільних проблем

16.06.14 15:30 0 1072
Пропагуючи єднання заради вирішення спільних проблем, за ініціативи Гощанського районного центру зайнятості 12 червня в залі засідань районної ради та райдержадміністрації відбулося засідання круглого столу «Об’єднання зусиль органів влади, служби зайнятості, соціальних партнерів та роботодавців щодо вирішення проблем зайнятості в сучасних умовах». У заході взяли участь голова райдержадміністрації Ярослав Калька, голова районної ради Олександр Ткачук, заступник директора обласного центру зайнятості Тетяна Новорок, директор районного центру зайнятості Петро Зубкевич, керівники територіальних громад району, соціальні партнери, роботодавці, представники профспілок та інших сторін соціального діалогу.

Основний меседж виступу голови райдержадміністрації Ярослава Кальки полягав у активізації ролі роботодавців у ліквідації тіньової зайнятості, збереженні кадрового потенціалу та створенні нових робочих місць. «Проблему тіньового працевлаштування ми мусимо вирішити в найкоротші терміни» - наголосив Ярослав Зіновійович.

Директор районного центру зайнятості Петро Зубкевич, виступ якого був ілюстрований діаграмами і графіками, поінформував присутніх про основні тенденції на ринку праці району, акцентував увагу на взаємодії центру зайнятості з підрозділами органів виконавчої влади та місцевого самоврядування та на співпраці з роботодавцями. Петро Зубкевич також окреслив напрями спільної діяльності, що в подальшому дадуть позитивний результат для зростання рівня зайнятості, а саме: забезпечення в повному обсязі виконання Програми зайнятості району та заходів, спрямованих на створення нових робочих місць; підтримка малого і середнього бізнесу, який має високі потенційні можливості для створення робочих місць; підтримка підприємницьких ініціатив серед незайнятого населення щодо започаткування власної справи; активна робота з легалізації трудових відносин.

Заступник директора обласного центру зайнятості Тетяна Новорок презентувала можливості служби зайнятості щодо підтримки роботодавця як найголовнішого свого клієнта, акцентувала увагу присутніх на організації службою зайнятості професійної підготовки, перепідготовки або підвищення кваліфікації безробітних за спеціальностями, в яких є потреба у роботодавця. Навела приклади результативної співпраці служби зайнятості з усіма сторонами діалогу.

Голова районної ради Олександр Ткачук акцентував увагу на ролі керівників сільських громад у підвищенні зайнятості сільського населення, якнайширшому використанні можливостей служби зайнятості, зокрема, громадських робіт для вирішення соціальних питань.

Про ситуацію в районі, співпрацю з роботодавцями та проблемні питання сьогодення висловилися також Оксана Чучман (начальник управління економіки райдержадміністрації), Галина Бондарчук (начальник Гощанської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Рівненській області), Алла Божок (начальник управління Пенсійного фонду України в Гощанському районі), Сергій Мосійчук (головний державний інспектор праці територіальної державної інспекції праці в Рівненській області), Іван Рабчевський (головний інспектор Гощанського районного сектору ГУ ДСНС України у Рівненській області, майор служби цивільного захисту).

Своїми думками з обговорюваних питань поділились: голова спілки підприємців району Вікторія Єремеєва, фермери Олександр Галуза та Олег Поліщук, а також Сергій Панасюк та Сергій Пилипчук - Русивельський та Бугринський сільські голови.

Поспілкувавшись з роботодавцями району та представниками усіх сторін соціального діалогу, учасники засідання дійшли висновку, що тільки спільними зусиллями служби зайнятості та роботодавців є можливість подолати безробіття, створити нові робочі місця та підняти рівень соціально-економічного розвитку нашого регіону.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку призначення і ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ