Олександр Розізнаний: «Хочу очистити лави міліції від корупціонерів»

Олександр Розізнаний: «Хочу очистити лави міліції від корупціонерів»

17.06.14 11:12 0 731
Після революційної зими багато хто говорив, що наша міліція деморалізована. Але, здається, вже все стає на свої місця. Можливо, хтось думав, що життя в нашій країні зміниться за один день. Але так не сталося. Минула система начебто зруйнована, та не настільки, щоб все змінилося на краще саме для людей. І так — в усіх галузях. Чи ж є світло в кінці цього тунелю?

— Довіра населення до міліції, мабуть, дорівнює нулю. Чому й досі нічого не чути про справи проти «перевертнів у погонах»? — питаємо начальника обласного управління МВС Олександра Розізнаного. — Вибачте, але не віриться в те, що на Хмельниччині всі правоохоронці чесні та порядні!

— Якийсь період часу роботу в цьому напрямі ніби не було видно, тому що травень був доволі активним у сенсі охорони громадського порядку. Але насправді робота велася. До прикладу, якщо взяти гральний бізнес, який у всіх на вустах, то ми задокументували організовану злочинну групу, до складу якої входили і працівники міліції. Розслідування вже закінчено і направлено в прокуратуру. Стосовно одного працівника підрозділу боротьби з економічною злочинністю був складений адмінпротокол про корупцію, інший працівник буде притягнений до кримінальної відповідальності.

— Вони «кришували» гральний бізнес?

— Міліціонер, на якого складено адмінпротокол, оприлюднив ту інформацію, яку не мав права розголошувати. Власне кажучи, він просто попередив осіб, які займалися незаконним гральним бізнесом. Щодо кримінального провадження, то той працівник глибше пов'язаний в незаконних процесах, бо отримував гроші.

— Чи відомі вам факти отримання хабарів вашими підлеглими?

— Наведу один з останніх прикладів. Минулого тижня на Ярмолинеччині працівник міліції отримав дві тисячі гривень за те, що пообіцяв закрити справу, хоча він й так її мав закривати через брак складу злочину. Цей факт задокументований, і ніхто цього не приховує. Повірте, я, як і всі жителі області, хочу очистити лави міліції від корупціонерів. Тому вкотре прошу подолян повідомляти про якісь незаконні дії правоохоронців у відділ внутрішньої безпеки. Ми навіть створили окремий телефон для цього, який працює цілодобово та без вихідних — 068 709-59-65.

— І часто, якщо брати офіційну статистику, міліціонери порушують закон?

— Лише за п'ять місяців цього року до дисциплінарної відповідальності притягнено 400 працівників. Порушено й 15 кримінальних проваджень. До речі, трьох працівників звільнили за те, що за кермо автомобіля сіли у стані алкогольного сп'яніння.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: «М. Ж. К.» здійснює ...
Наступна новина: Міліція Буковини нагадує: ...

КОМЕНТАРІ