На серпень у Львові та Кракові заплановано спільний музичний фестиваль

На серпень у Львові та Кракові заплановано спільний музичний фестиваль

17.06.14 10:29 0 810
З 15 до 31 серпня паралельно у Львові та польському Кракові пройде фестиваль «Музика у старому Львові та Кракові».

Про це 16 червня повідомляють організатори.

Ідея спільного щорічного проведення українського і польського фестивалів – «Музика у старому Львові» та «Музика у старому Кракові» належить засновникові відомого українського камерного оркестру «Віртуози Львова» народному артисту України Сергію Бурку та засновнику польської капели «Краковієнсіс» й польського фестивалю «Музика в старому Кракові» Станіславу Галонському, тісна співпраця між якими триває вже впродовж більше 20 років.

У рік свого 20-річчя оркестр «Віртуози Львова» разом з польськими партнерами започатковує перший Європейський українсько-польський фестиваль «Музика в старому Львові та Кракові», який відбуватиметься одночасно з 15 до 31 серпня як у Львові, так і в Кракові. Особливістю цього фестивалю є те, що концерти відомих виконавців та колективів з різних країн проходитимуть в храмах, пам’ятних та історичних місцях обох міст у періодичній послідовній синхронності в період року, що найбільш актуальний для туристичної активності, і це створить своєрідний духовний міст і паралель між містами, які мають спільну історію, історичні пам’ятки яких внесено до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Беручи до уваги ситуацію в Україні та враховуючи спільні тенденції сучасного розвитку європейських взаємовідносин та інтеграційних процесів, реалізація і підтримка цього спільного міжнародного мистецького проекту як ніколи відповідає часу, адже, це – конкретні євроінтеграційні шляхи співпраці та пошук нових форм для об’єднання навколо європейських цінностей, спільної історії та культури. Львів і Краків – багаторічні міста-побратими фактично започатковують та стають ініціаторами нового неординарного міжнародного проекту, який передбачає одночасне проведення спільних мистецьких заходів у містах різних держав, чого, за нашими даними, в європейській практиці наразі не має, що буде свідчити про спільні цінності без кордонів та стане прикладом для інших європейських міст.

На багато мистецьких колективів та відомих виконавців з різних країн світу вже підтвердили своє бажання та зацікавлення виступити з концертами на фестивалі як у Кракові, так і у Львові.

Ініціативу проведення фестивалю офіційно підтримали міський голова м. Львова Андрій Садовий та президент Кракова Яцек Майхровський, Міністерство культури Польщі, Генеральне консульство Республіки Польща у Львові. Розглядається можливість патронату фестивалю президентами Польщі та України.

Беручи до уваги неординарність, актуальність, престиж та перспективи цього проекту, до складу ініціативно-організаційної групи фестивалю увійшли відомі польські та українські митці, організатори мистецьких заходів.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Керрі: США готові до ...
Наступна новина: Бійці Нацгвардії Львівщини, ...

КОМЕНТАРІ