Воєнний стан потрібно було вводити ще два місяці тому, – учасник «Вільного мікрофону»

Воєнний стан потрібно було вводити ще два місяці тому, – учасник «Вільного мікрофону»

17.06.14 13:18 0 742
Більшість учасників народного проекту «Вільний мікрофон» телеканалу ZIK (майже 90%) не вірять, що ситуацію на Сході вдасться врегулювати без запровадження воєнного стану в Донецькій і Луганській областях. А ще українці наполягають: кордон із Росією потрібно повністю закрити чи навіть відмуруватися від сусіда-агресора стіною.

Такими є результати опитування програми у традиційній рубриці «Питання тижня», що під час знімання проекту 14 червня звучало як: «Чи потрібно впроваджувати воєнний стан на сході України?».

Як показали результати опитування, останньою краплею для людей, які наголошують на необхідності жорстко, раз і на завжди покінчити зі сеператистами, стали останні повідомлення зі Сходу. Новина про гибель 49-ти вояків збитого ІЛ-76 зачепила українців на заході України за живе.

«Думаю, це сигнал для керівництва нашої держави зайняти принципову позицію і кинути всі сили на те, щоб зупинити цих терористів», – переконаний чоловік у Чернівцях

Власне Чернівці виявилися найбільш «войовничими» зі всіх міст, де проходять знімання проекту, – «за» військовий стан, який "повністю розв’яже руки армії», виступили 100% народних ораторів. В інших обласних центрах Західної України і в Києві співвідношення «за» і «проти» – 90% проти 10%.

«Ми вже практично знаходимося в стані війни з Російською Федерацією, – наголосив киянин. – Російська військова техніка перетинає наш кордон. І це прямі дії, котрі можна назвати військовими. Тому Президент, як головнокомандувач, повинен прийняти рішення про військовий стан».

«Треба ізолювати східний кордон, через який – постійні потоки зброї, терористів, – додав молодий чоловік у Луцьку. – І важливо забезпечити нашу армію усім необхідним спорядженням».

Понад те, близько 30% народних ораторів переконані, що влада суттєво запізнюється з рішенням про оголошення воєнного стану на Сході.

«Ми запізнилися місяців на два, – висловив думку багатьох тернолянин. – Якби ввели раніше військовий стан, якби повністю перекрили кордон, цього можна було б не допустити – смертей тих хлопців».

Урешті навіть поодинокі противники воєнного стану, котрі вірять, що сепараститів можна здолати через активізацію АТО, наголошують: зволікати із вирішенням питання Сходу більше не можна. Шкода військових, шкода – східняків, які зараз переживають справжній жах.

«Я живу в Луганской области. Я мать двоих детей. Сейчас у нас очень страшно. Мы все, кто может, вывозим своих детей. Потому что вокруг стреляют», – розповіла молода жінка на Майдані Незалежності в Києві.

Більше думок про запровадження воєнного стану можна почути щовечора на телеканалі ZIK у спеціальних випусках «Вільного мікрофона» – «Питання тижня». Поточні випуски програми дивіться щодня і щогодини у денний та вечірній час.

Нагадаймо, шо трибуна справжньої свободи слова "Вільний мікрофон" від ZIKу щосуботи працює з 13:00 до 15:00 за адресами: Чернівці – Центральна площа, Луцьк – Театральний майдан, Рівне – майдан Незалежності, Київ – Майдан Незалежності, Тернопіль – Театральний майдан, Івано-Франківськ – вул. Незалежності, Ужгород – площа Шандора Петефі, Львів – пр. Свободи біля пам’ятника Т. Шевченкові.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Раніше судимий лучанин ...
Наступна новина: На Хмельниччині вогнеборці ...

КОМЕНТАРІ