Львів’яни спрямували у бік Порошенка «ракету-попередження»

Львів’яни спрямували у бік Порошенка «ракету-попередження»

17.06.14 09:23 0 800
16 червня, біля входу у Львівську облдержадміністрацію представники громадських організацій «погрожували» Президентові України ракетою. У такий спосіб активісти нагадали Порошенку його передвиборчі обіцянки провадити політику (зокрема кадрову) відкрито і у співпраці з громадськістю.

За дійством спостерігала репортер телеканалу ZIK Оксана Маруняк.

У сквері біля ЛОДА представники громадських організацій встановили виріб, схожий на ракету. На ньому зробили напис «Жити по-новому». Ініціатори акції спершу пояснили у чому суть акції.

«Подія має попереджувальний характер. Петро Порошенка отримав від українців кредит довіри. Тому зараз він повинен дотриматись своїх передвиборчих обіцянок. Зокрема тих, що стосуються призначень на місцях. Ми вимагаємо, щоб перед призначенням очільника Львівської ОДА, Президент назвав імена ймовірних кандидатів та узгодив їх з громадськістю. Також ми хочемо, щоб новопризначений губернатор проводив регулярні зустрічі із представниками ЗМІ та активістами. Ми розуміємо, що в країні зараз складна ситуація, але адміністративна реформа необхідна», – зазначив активіст Демократичного альянсу Юрко Шивала.

Попри очікування чисельних журналістів, ракета з вимогами до нового Президента так і не злетіла в небо. Запустили лише маленькі сигнальні ракети. І саме вони своїм шумом, за задумом організаторів акції, мають нагадувати гарантові Конституції (і взагалі всім чиновникам), що громадськість пильно стежитиме за діяльністю влади на різних її рівнях.

Активістка «Громадського сектору Майдану» Ольга Сало переконана, що символічне нагадування Президентові про його обіцянки повинно досягти мети.

«Суть нашої акції ми таки донесли – це чесність та прозорість призначень. Зокрема, призначень на місцях. Це покаже, наскільки Президент готовий виконати свої обіцянки. Ми не хочемо одного дня несподівано отримати готового губернатора. Ця кандидатура має бути узгоджена з громадськістю», – наголосила вона.

Представники громадськості наголошували, що після Революції Гідності нова влада повинна стати прозорою і чесною. А посадовці на місцях повинні обиратися за згоди громади.

У разі, якщо Петро Порошенко не дослухається до «ракети-звернення», то активісти Львова нагадали: «протестувати вже вміємо, тому не допустимо повтору політики Януковича».

Повну версію відео із зазначеної події дивіться тут.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку продовжуються ...
Наступна новина: В Закарпатській області у ...

КОМЕНТАРІ