У Волинській області голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт вимагає впорядкувати ситуацію, пов'язану з видобутком піску в Рожищенському районі

У Волинській області голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт вимагає впорядкувати ситуацію, пов'язану з видобутком піску в Рожищенському районі

17.06.14 14:09 0 842
Голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт вимагає впорядкувати ситуацію пов'язану з видобутком піску в Рожищенському районі.

Голова Рожищенської РДА Вадим Дулюк, доповідаючи на оперативній нараді, розповів, що у районі видобуток піску здійснює декілька підприємств у піщаних кар'єрах на території Луківської, Сокільської та Руднянської сільради. Основні проблеми виникають внаслідок транспортування піску. Черех постійних рух великогабаритних автомобілів відчутно пошкоджується дорожнє покриття, виникають тріщини у навколишніх будинках, є й загроза руйнування мосту через р. Стир. Це викликає постійне обурення у місцевих мешканців.

За словами Вадима Дулюка, місцева влада намагається впливати на ситуацію: спільно з ДАІ встановлюються відповідні знаки, що обмежують швидкість руху і тоннаж автомобіля. Водночас, для належного контролю є необхідність встановлення вагового пункту, де можна буде контролювати вагу вантажівок.

Неодноразово видобувним підприємствам пропонували долучитися до ремонту пошкодженого дорожнього покриття. Обговорювали також і варіант будівництва альтернативного об'їзного шляху, однак бізнес назустріч не йде.

Водночас голова Рожищенської РДА звернув увагу й на той факт, що сплата податків підприємствами, які видобувають пісок, аж ніяк не відповідає витратам на ремонт зруйнованих доріг. Він повідомив, що у 2010-2013 роках підприємство, що розробляє кар’єри біля с. Сокіл, заплатило податків 684 тис. грн, коли на відновлення покриття витратили 1 млн 607 тис. грн. А загалом, на капітальний ремонт автошляхів необхідно 25 млн грн.

Про ситуацію у Рожищенському районі доповідали й представники низки інших контролюючих органів регіону. Однак всі вони погодилися з тим, що надзвичайно низькі штрафні санкції за здійснені порушення не можуть ніяк вплинути на підприємства. Водночас, начальник Державної інспекції сільського господарства у Волинській області Світлана Соколовська запропонувала сформувати доручення владі на місцях, аби там могли самостійно й оперативно відслідковувати порушення й інформувати відповідні контролюючі органи.

Голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт, підсумовуючи, зауважив, що чимало проблем виникає внаслідок неякісних дорожніх робіт. На його думку, цьому питанню варто приділяти належну увагу та контролювати якість виконаних робіт.

“В області дороги руйнуються всюди: і не лише там, де їздять вантажівки з піском. Якщо ми рухаємося в Європу, то варто вже дотримуватися правил та стандартів”,- зауважив він.

“Нашим контролюючим органам також варто посилити роботу та взаємодію між собою”, - наголосив Григорій Пустовіт.

Окрім того, голова облдержадміністрації дав доручення вивчити можливість встановлення вагового пункту при виїзді з кар'єрів для контролю допустимої ваги вантажу, а також звернувся до ДАІ щодо посилення роботи патрулів.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Закарпаття вшанувало ...

КОМЕНТАРІ