Григорій Пустовіт: Ефективна робота волинських педагогів приносить свої плоди, дозволяючи відкривати учнівські таланти та успішно їх реалізовувати на обласному та загальноукраїнському рівнях

Григорій Пустовіт: Ефективна робота волинських педагогів приносить свої плоди, дозволяючи відкривати учнівські таланти та успішно їх реалізовувати на обласному та загальноукраїнському рівнях

17.06.14 12:20 0 719
Про підсумки роботи з обдарованою учнівською молоддю Волині за 2013/2014 навчальний рік під час оперативної наради у голови облдержадміністрації Григорія Пустовіта доповіла начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Валентина Загрева.

За її словами, в області створено мережу загальноосвітніх навчальних закладів нового типу, де формується національна еліта: 19 ліцеїв, 21 гімназія, 3 колегіуми та 5 спеціалізованих шкіл. Одним із пріоритетних напрямів роботи з обдарованою молоддю є організація олімпіад, конкурсу-захисту дослідницьких проектів, турнірів і творчих конкурсів.

У січні-лютому поточного року проведено обласний етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з 21 навчального предмета, в яких взяли участь 1567 школярів. На загальнодержавному рівні перемогу вибороли 43 волинських школярі, а двоє ввійшли до складу збірної України для участі у Міжнародних олімпіадах із хімії та географії.

З нагоди 200-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка у І етапі ІV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка брали участь 24618 учнів, у ІІ - 1994. У фінальному етапі школярі здобули 9 перемог. Переможцями Всеукраїнського конкурсу читців поезії Кобзаря стали 4 волинян.

Валентина Загрева повідомила, що на 1 січня поточного року в 2808 гуртках 40 позашкільних навчальних закладів системи освіти займаються за інтересами 49760 вихованців.

У 2013-2014 навчальному році проведено 132 масових інтелектуальних заходи, до яких залучено 27,8 тис. дітей. Учасниками І і ІІ етапів Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН стали 1780 учнів. На обласний етап заходу подано 506 робіт від 491 учасника. Спостерігається позитивна динаміка результативності виступів волинян на Всеукраїнському конкурсі-захисті МАН, переможцями якого у цьому році став 41 учасник. У загальнокомандному заліку це - третє місце в Україні.

За результатами виступів на Всеукраїнських олімпіадах та конкурсах-захистах МАН стипендіатами Президента України стали 15 школярів та 1 учень - стипендіатом Кабінету Міністрів України.

Система заохочень і підтримки обдарованих дітей та їх наставників успішно діє і на рівні області. Стипендії голів облдержадміністрації та обласної ради отримали 40 переможців всеукраїнських заходів, 5 навчальних закладів відзначено Почесними грамотами та цінними подарунками, а також 140 обдарованих учнів і 120 педагогічних працівників.

Голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт подякував усьому вчительському колективу регіону за успішну роботу з обдарованою молоддю: «Ефективна робота педагогів приносить свої плоди, дозволяючи відкривати учнівські таланти та успішно їх реалізовувати на обласному та загальноукраїнському рівнях».

Він також наголосив на патріотичному вихованні молоді. «В період функціонування літніх таборів та в навчальній програмі на наступний рік, необхідно внести корективи та використовувати елементи патріотичності», - підкреслив Григорій Пустовіт.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Сирія: в Алеппо жертвами ...
Наступна новина: Григорій ПУСТОВІТ: ...

КОМЕНТАРІ