Бази відпочинку, санаторії, дитячі табори: чи сплачувати податок на нерухомість

Бази відпочинку, санаторії, дитячі табори: чи сплачувати податок на нерухомість

17.06.14 11:55 0 716
Фахівці Луцької ОДПІ нагадують власникам об’єктів житлової нерухомості – юридичним та фізичним особам, в тому числі нерезидентам, про необхідність сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Звертаємо увагу власників готелів, мотелів, баз відпочинку, санаторіїв, пансіонатів, спортивних та дитячих таборів тощо, у випадку віднесення зазначених об’єктів правовстановлюючими документами (документи, що підтверджують право власності, дані Державного реєстру речових прав на нерухоме майно тощо) до житлового фонду, за них необхідно сплачувати податок на нерухоме майно. Перелік житлової нерухомості, яка не є об’єктом оподаткування, визначено п.п. 265.2.2 п. 265.2 ст. 265 Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

Податкове/податкові повідомлення-рішення про сплату суми/сум податку, та відповідні платіжні реквізити, зокрема, органів місцевого самоврядування за місцезнаходженням кожного з об’єктів житлової нерухомості, надсилаються (вручаються) платнику податку контролюючим органом за місцем його податкової адреси (місцем реєстрації) до 1 липня року, що настає за базовим податковим (звітним) періодом (роком) (п.п. 265.7.2 п. 265.7 ст. 265 ПКУ).

Платники податку – фізичні особи мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за місцем проживання (реєстрації) для проведення звірки даних, щодо: об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності платника податку; розміру загальної площі об’єктів житлової нерухомості, що перебувають у власності платника податку; права на користування пільгою із сплати податку; розміру ставки податку; нарахованої суми податку (п.п. 265.7.3 п. 265.7 ст. 265 ПКУ).

Платники податку – юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцезнаходженням об’єкта оподаткування декларацію за встановленою формою, з розбивкою річної суми рівними частками поквартально (п.п. 265.7.5 п. 265.7 ст. 265 ПКУ).

Відповідно до п.п. 265.10.1 п. 265.10 ст. 265 ПКУ податкове зобов’язання за звітний рік з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачується:

а) фізичними особами - протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення;

б) юридичними особами - авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківську ...

КОМЕНТАРІ