На Волині не виявлено випадків катувань чи жорстокого поводження з ув'язненими

На Волині не виявлено випадків катувань чи жорстокого поводження з ув'язненими

17.06.14 16:12 0 741
Прокуратурою Волинської області постійно проводяться перевірки додержання конституційних прав ув’язнених в установах пенітенціарної служби, місцях обмеження особистої свободи та спецустановах органів внутрішніх справ.

Цьогоріч у ході таких перевірок виявлялися порушення законності затримання громадян, обліку та строків їх тримання, ненадання затриманим належної правової допомоги. Було встановлено також порушення додержання норм житлової площі, режимних вимог, матеріально-побутового та медико-санітарного забезпечення в’язнів.

Факти катувань чи жорстокого поводження із затриманими та ув’язненими особами не виявлялись.

Зауважимо, що у поточному році органами прокуратури області при здійсненні нагляду за додержанням законів в установах Державної пенітенціарної служби та спецустановах міліції внесено 20 документів прокурорського реагування, 16 посадових осіб вказаних відомств притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

13 червня 2014 року прокурор прокуратури області з питань нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян, Віктор Хомич відвідав Луцький слідчий ізолятор спільно із представниками Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та правозахисних організацій.

За результатами обходу, а також проведеного індивідуального опитування ув'язнених та особистого прийому фактів перевищення меж службових повноважень персоналом слідчого ізолятора не встановлено.

Прокуратурою області і надалі проводитиметься постійний контроль, спрямований на забезпечення законності при виконанні кримінальних покарань та поновлення порушених прав позбавлених волі осіб.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ