На Прикарпатті правоохоронці виявили макову "плантацію"

На Прикарпатті правоохоронці виявили макову "плантацію"

17.06.14 08:09 0 814
Нещодавно правоохоронці виявили «плантацію» снотворного маку, яку вирощувала на власній присадибній ділянці мешканка одного із сіл Тлумацького району. Доступ сторонніх осіб до снодійного маку був обмежений. Міліціонери вилучили 3 тис. 500 рослин.

На вилучені рослини направлено на проведення експертизи до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС, а також за цим фактом відкрито кримінальне провадження за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 310 КК України (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Нагадуємо, що на Прикарпатті, зокрема, як і на всій території нашої держави продовжуються оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою «Мак-2014». Метою цієї операції є профілактика незаконного обігу наркотиків, тож завдання працівників відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС - виявлення та знищення незаконних посівів маку, конопель, перекриття каналів надходження наркотичних засобів до споживачів.

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Луцькому зоопарку ...
Наступна новина: В Закарпатській області в ...

КОМЕНТАРІ