В Івано-Франківську проведено рейд «За безпеку пасажирів»

В Івано-Франківську проведено рейд «За безпеку пасажирів»

17.06.14 11:59 0 764
В рамках проведення комплексу профілактичних заходів на пасажирському автотранспорті “Автобус-2014? співробітники ДАІ міста Івано-Франківська провели рейд із залученням громадськості та представників ЗМІ щодо дотримання перевізників та водіїв автобусів законодавчих вимог в сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зокрема була проведена перевірка ДП «Івано-Франківськ Турист».

Державтоінспектори приділяли увагу виявленню фактів незаконного переобладнання автобусів, встановлення непередбачених додаткових місць для сидіння, справності запасних та аварійних виходів, невідповідності шин і коліс, несправності зовнішніх світлових приладів тощо.

Загалом з початку проведення операції безпосередньо працівниками ВДАІ м.Івано-Франківська перевірено 119 суб’єктів господарювання, які надають послуги з перевезення пасажирів автотранспортом. З оглянутих 427 одиниць автотранспорту, виявлено 65 з різними технічними несправностями, в тому числі у 23 автобусах – несправні зовнішні світлові прилади, у 9 – колеса і покришки.

Під час відпрацювань, безпосередньо на лінії у м.Івано-Франківську виявлено 78 порушень ПДР водіями пасажирських автобусів, 59 – відхилення від визначеного маршруту руху, 9 фактів перевезення автобусами пасажирів понад встановлену кількість. Всього складено 87 адміністративних протоколів за допущені порушення ПДР. Три посадових особи, суб’єктів господарювання, які надають послуги пасажирських перевезень притягнуто до адміністративної відповідальності, на одного з них, приватного підприємця, направлено подання на анулювання ліцензії та заслухання на комісії з БДР за порушення ст.12 ЗУ «Про дорожній рух» щодо дотримання правил експлуатації транспортних засобів, а саме не проводяться планові роботи по технічному обслуговуванню та ремонту, транспортні засоби експлуатуються до виникнення поломок тих чи інших вузлів та агрегатів при цьому сам ремонт проводиться без участі кваліфікованих працівників, які б відповідали за якість виконаних робіт. Крім того не проводиться звірка з обліковими даними ДАІ, хоча водії були учасниками ДТП з механічним пошкодженням ТЗ, тощо.

Державтоінспекція звертається до всіх учасників дорожнього руху бути дисциплінованими, проявляти культуру і взаємоповагу на дорозі, не залишатися осторонь і не проявляти байдужість до водіїв, котрі порушують правила дорожнього руху!

Про це повідомили у прес-службі УДАІ УМВС України в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ